GPS ile araç takip devreleri ve programları hakkında

Maalesef bendeki şema da kağıda basılı. O bahsettiğim forumda şema ve programları indirenler olmuştur. Onlardan isteyebiliriz. Program da yine o forumda verilmiş. Forum ismi vermekte bir sakınca olmaz ise size doğrudan linkini verebilirim.
 
bunu söküp eve koyma şansımız varmı? soketlimi?harici beslemesi varmı?söküldüğünde alarm veriyormu? ben konun başka tarafındayım :) aydınlatırsanız sevinirim.
 
bunu söküp eve koyma şansımız varmı? soketlimi?harici beslemesi varmı?söküldüğünde alarm veriyormu? ben konun başka tarafındayım :) aydınlatırsanız sevinirim.
Soruları bana soruyorsanız cevaplayayım.

Şu an herhangi bir araca takılı değil. İşyerimde duruyor.

Soketli den kastınız nedir tam anlayamadım. Ben tarif edeyim siz içerisinden seçin. Arkadaşım cihaza bir kutu yapmış. İçerisine iki kart yerleştirmiş. Kartlar birbirine pinheader ile bağlanmış. Kolayca ayrılabilir. Kartların üzerindeki modüller ve entegreler yüzey montajlı. Dışarı çıkan 20 li soket mevcut. Soketin diğer tarafında kablolar bağlı. Bu kablolar araca bağlanacak ve araç tarafında sabitlenecek. İstenirse cihaz bu soketten ayrılıp çıkartılabilir. Sokette akü besleme uçları, röle çıkışı ve bilmediğim başka çıkışlar da var. Şemadan bakmak lazım. İsterseniz şemayı yarın tarayıp göndermeye çalışayım (umarım unutmam). Söküldüğünde alarm vermez çünkü besleme kesildiği için cihaz çalışmaz. İstense öyle bir şey eklenebilirdi belki.

Arkadaş bu devre üzerinde 3-4 yıl çalışmış. Tasarımını yaptığı firma yamukluk yaptığı için piyasaya sürülememiş. Kendisi de Almanya'ya gideceği için bütün çalışmalarını başkalarına faydası olsun diye paylaştı. Şu an kendisi ile irtibat ta kuramıyorum.
 
slm arkadaşlar gps modülü ile araçın hız yön vb gibi bilgilerini lcd ekrana ataçak bir devre ödevi verdi hocamız yardımcı olabilirmisinz acaba ?devre gps vericiden aldığı veriyi alıcıda işleyp pc de değil konum ve kız olarak bir lcd ekranda gösterecek.
 
merhaba arkadaşlar benim açil olarak araç takip sisteminin araç üstüne bağlanması hakkında bağlantı şemasına ihtiyacım var (+ - uçlar direksiyon altındaki konsolda nerelere bağlanacak) bilgisi olan varsa lütfen yazsın şimdiden teşekkürler
 
:) sağolun arkadaşlar ben böyle bir iş yerinde çalışıyorum değişik devre cihaz (şema pcb döküman kullanım klavuzu v.b )bilgi belge dökümanlara bakmak istedim yoksa biz kartın üretimini yapıyoruz işe yeni başlamıştım am gerek kalmadı gerekli bilgi belge ve işin mantığını kavradım sayılır :) teşekkürler
 
S.A. Arkadaşlar. araçlardaki bu gps cihazını araçtan çıkarttığımız zaman bir uyarı falan veriyo mu?..
sonuçta bu harita üzerinde izleniyo. araçtan söküldüğü zaman haritadan kyaboluyomu yada rengimi değişiyo?.. mesela aracın kontağı açıkken yeşil, kapalıyken kırmızımı yanıyo? resim veya döküman göndeririseniz sevinirim..
 
Bu arada bir şey sormak istiyorum. Bu tür takip sistemini kendimiz yaptık diyelim. Araç muayene için istasyona gittiğimiz zaman istasyondakiler bizden tadilat projesini isteyecek şimdi. Araç Muayene konusunda şu siteye soru olarak sordum . Yakında cevap verirler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
oldukça güvenilir bir sitem bence herkes taktırmalı araç takip sistemini.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst