GPRS modem,enerji analizötleri ve uzaktan veri okuma hk?

adnadnan

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
41
Çalıştığım kurumda atıl olarak duran 35 civarı Janitza UMG 507 enerji analizörünü ve GPRS modemi ortaya çıkardık. Bunları kurumumun binalarına takarak tüketimleri uzaktan erişim ile izlemek ve ayrıca atıl olarak duran kamu malını değerlendirmek istiyorum. GPRS modemin enerji analizörüne bağlanan bir adet RS 232 çıkışı var. Bir adet RS 232 giriş var. (Tahminim buradan programlayacağım.) Esas problemim şu. Bu analizörlerin üzerindeki mikro işlemciye yüklü olan yazılımı okumam ve bazı yerlerini değiştirerek (IP vs) tekrar yüklemem gerekiyor. Bu nasıl yapacağıma dair sizden yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.


İşlemcinin üzerinde yazanlar ise:
0260F6A
U5
6042A


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
modemin pc yazılımı gibi bir şeyi olması lazım oradan adresleme yapmak lazım doğrudan chipe yazılım atamazsın
 
Malesef modemin PC yazılımı yok. Bu durum neticesinde yapabileceğimiz bir şey yok mu acaba?
 
Size tavsiyem öncelikle Enerji Analizörlerini istediğiniz yerlere bağlayın. Bundan sonra iletişim altyapısını yerlerin özelliğine göre tanımlayabilirsiniz. Örneğin 232'yi ethernete çevirip mevcut ethernet altyapısına bağlayabilirsiniz. Sadece GPRS modem ile yapacağım diyorsanız bu biraz zor zira script yazmanız gerekecek. Benim tavsiyem gateway tarzında bir GPRS modem kullanmanız. Bu tip modemler GPRS'in verdiği IP numarası üzerinden sizin belirlediğiniz IP numarasına ulaşıyor ve PC'deki sanal port üzerinden cihazları yazılım üzerinden okuyabiliyorsunuz.
 
modemin marka ve modeline göre intenet üzerinden arama yaptınızmı döküman yada benzer birşey varmı marka modeli nedir birde ben bakıp yardımcı olamaya çalışayım.
 
Modemin fotoğrafını yukarıda ekledim. KOLTEST diye bir firma tarafından yapılmış. Bu yüzden bir yazılım bulamadım.
 
Janitza nın user-manueline bak. Bunlar Rs-485 Modbus üzerinden haberleşen cihazlar ve her cihaza 1 ila 255 arasında adres verebilirsin ve bu analizörler ile oluşturduğun modbus netwörkü rs-485 to rs232 çeviriciler ile modeme bağlayabilirsin.
 
Sayın adnadnan,

Elinizdeki UMG 507L enerji analizöründe RS 232 ve RS 485 seri arabirimi vardır ve Modbus RTU protokolünü kullanmaktadır. Enerji analizörü üzerinde çalışan yazılıma erişmeniz mümkün değildir.

Çözüm olarak elinizdeki mevcut GPRS modemde bazı ayarlamaları yapıp enerji analizöründeki verileri Modbus üzerinden alabilirsiniz. Daha sonra enerji analizörlerinin analiz yazılımını kullanarak 35 noktaya ait elektriksel parametreleri izleyebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta cihazlardan alınan verilerin veri güvenilirliği ve uzun dönemli analiz açısından bir veritabanında saklanması gerektiğidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst