google self drive bike ( google'ın kendi kendine giden bisikleti ) ?????

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,941
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Selam arkadaşlar ,

Biri face de paylaşmış gördüm ama normal bisikletten farkı önde bir kamerası olduğu görünüyor. Ne motor ne akü batarya nede başka bişey. Sizce nasıl bişey. Birde bir bisikletin o şekilde dengede durabilmesi pek mümkün gibi göremedim. Hele sahne 00:45 inci saniyedeki hamlede bisiklet dik durmak için nasıl bir teknoloji gerekir ağırlığını diğer tarafa verebilecek bir direksiyon hamlesi yok denge kolu yok. Hiçbir şekilde mantığımı almadı.

Yinede paylaşmak istedim.

 
Bence bu fikri anlatıyor.urun konsept sadece.böyle bişey yapmak istiyoruz gibi
 
Ben de bunu gördüm hatta tepki olarak mesaj yazdım "dünyanın en basit taşıtına bunu neden yaptınız" diye :), ama sonradan jeton düştü sanırım 1 Nisan şakası.
 
O bisikletin muthemelen kadrosunun içinde batarya, ivme ve gyro sensörü, gps modülü microdenetleyici benzeri şeyler var mutlaka. Sadece kamera ile dengede durması mümkün değil. Son zamanlarda mikrodenetleyiciler ve ivme ve gyro sensörleri ile dengede duran robotlar yapıyorlar.
 
Valla şakamı makamı anlamadım. Pek şaka gibi değil. evet konsep için yapılmış bir sunum olabilir.

Denge konusunda evet kadro içinde batarya kontroler ve gyro olabilir. Ancak iki teker üzerinde denge halinde durabilmesi için ya hareket etmesi yada sağ ve solda denge kollayı olması gerekiyor. Denge durumunun değişmesi halinde kolların boyunu değiştirerek dengeyi koruması gerekiyor.

Her neyse bana pek mantıklı gelmiyor.

Google ın self drive araç üzerinde ( araba yani 4 tekerli :D ) çalıştığını biliyorum bunuda yan cebimde dursun hobi olarakmı yapıyor anlamadım yani.
 
Kola falan ihtiyaç benim bildiğim en son ip üzerinde yürüyen cambazlarda vardı :)) Şu video biraz fikir verebilir. Yayınlanış tarihinden bu yana 3 sene geçtiyse, üzerine neler ilave teknolojiler gelmiştir. Allah bilir. :)

 
İşte bu küpün içinde dengeyi ayarlayabileceği alan var. Dönen motor ve ağırlıklar var. Ağırlıkların yerini ayarlayıp denge noktasını farklı yerlere ( küpün merkezinden dışına doğru ) alabilir.

Her neyse yaşayacak günümüz varsa göreceğiz.

( not ayrıca küp paylaşımı için teşekkürler çok hoşuma gitti keşke benim olsa :D )
 
O bisikleti görünce geçen yaz ki bisiklet maceram aklıma geldi yine, o yüzden çok yalandım o bisiklete :)) Size bir küp yapalım :)))
IMAG0144.jpg
 
Google Türkiye'ye o bisikleti göndermeyecekmiş. Önce yollarımızı düzeltmeliymişiz. :D :D Geçmiş olsun.. bisiklet fena olmuş. Küpe hayır demem :D

iyi geceler.
 
Yollamasın standart bisikletler daha zevkli. İyi geceler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst