Google Play'de bahar temizliği!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Google ve bazı geliştiriciler, Play Store üzerinde bahar temizliği yaptı, sonuç: 60.000 uygulama kaldırıldı.


lz33g.png



Mobil ürünlerin kullanımının yoğunlaşmasıyla beraber, saldırıların hedef aldığı alanda çeşitli değişiklikler oldu diyebiliriz. Android mobil işletim sistemi için çeşitli antivirüs üreticileri aylardır uyarı yapıp, bu mağazadaki bazı uygulamaların virüs ve benzeri zararlı bileşenler içerdiğini, bu yüzden de kullanıcı verilerinin çalınabildiğini belirtiyor.

Bu uyarıların ortadan kalkması elbette Google'ın atacağı önemli bir adımla mümkündü, ki nihayet beklenen oldu ve dün itibariyle Google Play Store üzerinde sahte ya da zararlı olduğu tespit edilen toplamdaki 60.000 uygulama mağazadan kaldırılarak, büyük bir temizlik yapılmış oldu. Bu uygulamaların bir kısmı doğrudan Google tarafından kaldırılırken, bazılarına ise geliştiricilere işlem yaptırıldı.

Google Play Store'dan zararlı olduğu gerekçesiyle kaldırılan uygulamaların çok büyük bir bölümü müzik ve zil tonu ayarlama işlemleriyle alakalı. Toplamda 60.000 uygulamanın mağazadan kaldırılması uygulama sayısının önemli bir oranda düştüğü anlamına geliyor olsa da, kullanıcılara verilen zarar düşünüldüğünde aslında bu rakamın hiçbir önemi kalmıyor.

Bu adımın atılmış olmasıyla beraber Google'ın mağaza tarafında işleri sıkı tutabileceğine yönelik bilgiler de veriliyor. Yani artık bu tarz zararlı olduğu düşünülen uygulamaların Play Store'a sokulmaması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Alıntıdır.
 
google play çok hızlı bir şekilde ileriyor 60.ooo bin uygulama ne demek akıl almaz bir uygulama devi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst