Google +1 Nedir? Nasıl Kullanılır?

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
Google +1 Nedir?

Google artık arama sonuçlarında daha çok işe yarayan ve kaliteli sayfaları ön sırada çıkarmak için +1 butonu aracılığı ile internet kullanıcılarının önerilerini dikkate alıyor. Bu butonu tıklayarak içeriğini yararlı bulduğunuz ve kaliteli olduğuna inandığınız sayfaları diğer internet kullanıcılarına da önermiş olacaksınız. Böylece sadece kodların belirlediği arama sonuçlarına insan faktörü de karışmış olacak.

Örnek vermek gerekirse sorulan bir soruya verilen cevabın ne kadar yararlı olduğunu google bilemez ama o konuyu okuyanlar +1 butonunu kullanarak bu sayfada doğru ve kaliteli bilgi olduğunu belirtebilirler. Böylece hem Google hem de google kullanıcıları kaç kişinin bu sayfayı önerdiğine bakarak bu sayfadaki bilgilerin doğru ve kaliteli olduğunu anlayabilirler.

Google +1 Butonunu Nasıl Kullanırım?

İnternette gezinirken hemen her sitede rastlayabileceğiniz Google +1 butonunu kullanmak için kayıtlı google kullanıcısı olmanız yeterlidir. Gmail, Google Analytics, Google Adwords gibi Google uygulamalarından herhangi birini kullanıyorsanız üye girişi yaparak +1 tuşunu kullanabilirsiniz. Üstelik bir sayfaya +1 verdikten sonra istediğiniz zaman aynı butona tıklayarak verdiğiniz puanı geri de alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Peki ama bunu kendi reklamını kullanmak için yapanlar ne olacak.
kendi sitesi için +1 yaparak ön planda görünmesini sağlayabilir.
Bence o kadarda güvenilir değil.
İnsan faktörünün olduğu herşeyde mutlaka bozulma oluyor.
 
sosyal paylasim siteleri insanlari kendine miknatis gibi cekmeye devam ederken bir yandan da asosyal bir hale girdigimizinde sinyallerini veriyor. facebook, twitter derken google in da bu paydan nasiplenmesine yeni yeni alisirken bir de microsoft bu dunyaya socl.com adresi ile giris yapmaya hazirlaniyor....bakalim nereye gidecek bu is...
 
işin suyunu çıkarttılar saolsunlar....google +1 biraz daha onde gibi duruyo microsoft biraz geç kalmısa benziyo
 
benden +1 gayet güzel bir uygulama google bilgileri en hızlı hangi sayfa gelirse ona göre önce açıyordu bu biraz daha temiz bilgi bulunmasını kolaylaştıracağa benziyor yeterlimidir bence değildir.
 
bende bazılarının bunu aleyhine kullanacağını düşünüyorum insan faktörü herzaman kirlilik getirir.
 
Gerçekten doğru bir şekilde kullanılırsa güzel bir uygulama aradığımıza daha hızlı oluşturur am hem yeterli değil hem de insan faktörü olması kafa karıştırıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst