GMT 196R için uzman ariyorum

Katılım
5 Eki 2011
Mesajlar
525
Puanları
31
Yaş
43
Konum
Ikitelli OSB
Gmt marka 196 r plc kulaniyorum
Plc prg mında surekli degisen bir degiskenim var
Bu degisken belirledigim sure icinde degişmez ise set lediği bitin resetlemesini istiyorum
Nasiĺ yapabilirim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Değişen değişkeni bir başka değişkene at, kontrol etmek istediğin süre sonunda iki değişkeni karşılaştır, şayet eşit değilse ikinci değişkeni değişen değişkene eşitleyip döngüye devam et. Şayet eşitse resetleme işlemini yap.

Bu şekilde çözüm olması @yavuzbatyir
 
Değişen değişkeni bir başka değişkene at, kontrol etmek istediğin süre sonunda iki değişkeni karşılaştır, şayet eşit değilse ikinci değişkeni değişen değişkene eşitleyip döngüye devam et. Şayet eşitse resetleme işlemini yap.

Bu şekilde çözüm olması @yavuzbatyir
Asil sıkıntı su ısi kontrol modulu kullanıyorum olurda resiztans patlarsa isitma zamanı uzayacagı veya isitamatacagı icin bu durumu plc bize haber versin isitiyoruz
 
Değişken değiştiğinde bir timer çalışsın. eğer değişken istediğiniz değerin altındaysa ,değeri düşüyor veya aynı kalıyorsa ve timer saymayı bitirmişse gerekli biti resetleyin.
 
Rezistans patlarsa sıcaklık artmaz, aksine azalır. Bu durum termostatlardaki gibi sıcaklık, set değerinden şu kadar düşük ise alarm ver şartıyla da anlaşılabilir.
 
Timer calistiriyorum ancak her zaman ayni degerden degismiyo degisken mesela pazar gunu makine calismadigi ucin daha dusuk degerde den baslayip degisicek sunu yapamazmiyiz ( resiztansı ac acildigi zamandan hedef sicalkiga gelene kadar degismezde sabit kalirsa restansi kapat diyemezmiyiz ) 50 .dereceden 500 dereceye kadar isiyi algilayarak gidiyor hetseyin normal sekilde gittiginden nasil emin olcaz sikala cok geniş
Bu sistem delta plc lerde var restans aciliyor eger isı belli bi zamanda artis gostermesse otomatik kapatip alarma geciyor termo kopil veya restans aruzalarina karsi yapilmis guzel bi sistem
Hocam birde hdmi de sayı bileseni giris numaratik keybordu belli bir bit aktif olunca calistiramazmiyiz eleman makineyi durdurmadan ekrandan ayar yapiyo bazen bunu onleyemezmiyuz
 
Son düzenleme:
Bahsettiğin şey, programcının yazması gereken kod. Her sistemin sıcaklık artış hızı aynı değildir. 1 saatte 10 derece de artabilir, 100 derece de artabilir. Programınla bu mukayeseyi sistemine göre yapmalısın.

Bütün komponentler dediğin şartlara göre aktif ya da pasif edilebilirler. GMT nin youtube kanalındaki HMI eğitimlerine göz atmanı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst