gezgin otonom robot için mesafe ölçümü

coder1

Üye
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar robotun önündeki engelin mesafesini ölçüp ona göre hareket edebilecek bir robot için sensor ve malzeme önerilerinizi bekliyorum.Elinde robotik uygulamaları hakkında dökümanı olan arkadaşlar*********@hotmail.com mail adresimden bana ulaşabilirlerse çok memnun olurum.İyi çalışmalar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ArkadaŞim engel mesafesİ ne kadar olacak ?
analog ÇikiŞli kisa mesafelİ 60 cm e kadar olan sensÖrler İŞİnİzİ gÖrÜrse sİck veya balluf da İstedİĞİnİz ÜrÜnÜ bulabİlİrsİnİz. kolay gelsİn
 
engel mesafesi olarak kontrolörde 0-60 cm arasını işleyeceğim.
 
BENCE BU ürün uygulamanıza cözüm olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • ROD4plus_gb.rar
    736.7 KB · Görüntüleme: 0
Bende başka bir üründen bahsedeyim.NASA nın düzenlemiş olduğu insansız araç tasarımı yarışında yaklaşık 45 aracın, 40 tanesinde kullanılmış, ve birinci araçta üzerinde bulunan, bir ürün ailesinden öneriyim.bu sadece 1 tanesi çeşitlimesafe ve özelliklere sahip daha farklı çeşitleride var.

Ama dersenizki ben alan tarayıcı kullanmak istemiyorum, o zaman farklı çözüm olarakta yanyana konmş 1 den fazla lazer mesafe ölçüm sensörü kullanmak gerekecek.tabiki sensörü ve alan tarayıcının birbirlerine karşı avantak ve dezavantajları var.

Yada başka bir çözüm ultrasonik sensör ekonomik olması açısından, hem sesin yayılma açısından dolayı lazere göre noktasal değilde biraz daha geniş bir yere bakmış olursunuz.Aynı arabalardaki park sensörü mantığı gibi.
 

Ekli dosyalar

  • LMS100-1.rar
    289.9 KB · Görüntüleme: 0

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst