Gezgin Mobil Robot

mustafa_40

Üye
Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Herkese merhaba, ben gezgin mobil (çembersel platform şeklinde) robot yapmak istiyorum ama elimde yeterli kaynak yok.. bide robotta pid kontrolmu kullanmam gerekiyor başka seçeneğim var mı? bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden Teşekkürler...
 
Pid kontrollü hiç denemedim ama az c dili biliyorsan arduino yu tavsiye ederim sana hem programlaması kolay hemde robotik üzerinde bolca örnek bulabilirsin. Yani tavsiyem arduino ya yönelmen ;)
 
Çok teşekkür ederim tavsiyen için kardeşim...az önce arduino yu araştırdımda hangi kitini önerirsin benim yapacağım robot için? (robotu belirli bi alana bıraktığımda kendi kendine dolaşacak..yol ezberletmeden. bide bi sarhoş teker ikide redüktörlü dc motora bağlı tekerlek kullanmayı düşünüyorum.)
 
kullanıcağın özelliklere göre değişir mesela dahili wifi olanı var kendi içinde veya giriş çıkış birimi fazla olanı.. Ancak bende Uno serisi var, üzerinde Atmega328P entegresi sayesinde proteus da similasyon yapması kolay oluyor. Leonardo daki Atmega32u entegresi proteus da var mı bilmiyorum.Su anda pc de proteus yok.
 
anladım..peki bunun programlamasında hi-tech c kullanabiliyor muyum?
 
mause kontrollü robot kol nasıl yapabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,540
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst