GEWISS Bina Otomasyon Sistemini tanıttı

muratcyber

Üye
Katılım
19 Eki 2007
Mesajlar
710
Puanları
1
Yaş
43
Elektrik tesisat malzemeleri, bina otomasyon sistemleri ve endüstriyel aydınlatma alanlarında Avrupa pazarının lider şirketlerinden Gewiss, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni Chorus Akıllı Ev ve Bina Otomasyon sistemini 27 Mayıs Perşembe 2007 tarihinde Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde düzenlediği bir eğitim ile tanıttı. Katılımın yoğun olduğu gözlenen eğitimde demo amaçlı sergilenen ürünler oldukça ilgi gördü. Bu sistem sayesinde tüm evin tek bir işlemle kontrol edilebileceğini belirten Ürün Müdürü Alper Kocahanoğlu sistemin özellikle kolay kullanımına dikkat çekti.



One, Lux ve Art çerçeveler, Activo akıllı sigorta panosu, tüm sistem fonksiyonlarını kontrol edebilen Master sistem navigatörü, video interkom sistemi Vision ve BUS Knx/EIB Easy modülllerinden oluşan bu sistem, aydınlatma ve panjur kontrolu gibi en basit fonksiyonlardan, doğalgaz, su, hırsız alarmları, havalandırma, güvenlik sistemleri ve önceden ayarlanmış senaryolar gibi daha karmaşık işlevlere kadar çok geniş bir yelpazede bütün evi veya binayı kontrol etmenizi sağlıyor. Hatta bu fonksiyonları, SMS mesajı veya internet üzerinden uzaktan da kontrol edip, herhangi bir sorun olduğunda cep telefonundan uyarı mesajı alabiliyorsunuz.



Ayrıca Chorus sistem, geleneksel elektrik sistemleri ile entegre edildiğinde, tadilat yapmaya gerek kalmadan sistemin kullanımını daha pratik hale getiren kablosuz iletişim imkanı da sunuyor. En önemlisi tüm bu sistemler birbirine entegre ve uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Her gün daha ilginç sistemler çıkıyo bu akıllı bina otomasyonu uçsuz bucaksız galiba :p
 
Kaçak akım şalterlerinin,geçici arızalardan sonra tekrar kurulma zorunluluğu vardır.Bu tip arızalar,hem
zaman bakımından hem bazen müdahale zorluğu ( yazlıklarda,ulaşımı zor yerlerde vs. ) vardır.Başka fir-
malarda ( merlin gerin ) tekrar kapatmalı tipler olmakla beraber,Gewis ürünlerinde,bunun trifaze tipleri-
de bulunmaktadır.Kaçak akım açmaları başına dert olan arkadaşlarıma,bu ürünleri incelemelerini öneririm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst