Ges

Katılım
25 Tem 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
merhaba, ges projesi incelemekteyim ama aklıma bir soru takıldı on grid sistemde iç ihtiyaç için kullanacağımız herhangi bir yapı yoksa neden çift yönlü sayaç kullanılır. Örneğin gece ges enerji üretmiyor ve bu sistem enerji üretmezken nasıl çalışıyor
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bildiğim kadarıyla evde tüketim olmasa da çift yönlü sayaç şart. Belki de böyle bu sistemde kullanıma uygun tek yönlü bir sayaç yoktur. Yani tabi ki pratikte normal sayaç ters bağlanıp sadece şebekeye satış yapılabilir. Ama bildiğim kadar ongrid mevzuatı gereği çift yönlü sayaç koşulu var.
Ayrıca sadece üretim veya fazla üretim şebekeye basılıyor. Sorduğunuzun tam tersi şebekede elektrik yoksa, hatlarda herhangi bir tamiratta tehlike arz etmemesi için sayaçtan şebekeye elektrik basılmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst