GES santrallarında kullanılan trafoların özellikleri nelerdir

Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
140
Puanları
31
Konum
Manavgat
GES santrallarında kullanılan trafoların yapısı ve özellikleri hakkında bilgisi olan forum üyelerinden bilgi alabilirmiyim.
yüzeysel olarak bu tip trafoların 400/34500 volt olarak standart trafolarla ortak özellikleri olduğunu tahmin ediyorum tek dikkat çeken farkın gerilim düşürme amaçlı değilde gerilim yükseltme amaçlı kullanıldığını biliyorum. konuyu daha detaylandırabilecek bilgilerinizi merakla bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba
GES'te kullanılan tüm yükseltici (step up) olarak isimlendirilir.aksi bir değer olmadıkça genelde güneş panellerinin ürettiği enerjiyi(öncesinde DC-AC dönüştürücü var tabiki)0.4/34.5 KV olarak gerilim üretip YG hatlarına aktarırlar.baglanti grupları sıklıkla YND11,YND5 olarak seçilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst