GES inverter ile tek 2 ayrı motor çalıştırmak?

ona kendi panosunu yapmayı düşünüyorum zaten. Kontaktör, koruma röleleri, sigorta vs
Sürücü çıkışında mkş kullanımı karşılaştığım bir durum değil, hatalı çalışabileceğini düşünüyorum.

sürücülü veya sürücüsüz fark etmez her şartta MKŞ kullanmanız gerekir. direkt yol verilen motorlar kalkış sırasında anma akımlarının yaklaşık 6-8 katını çekerler. demeraj akımı dikkate alınmazsa jenerator ve solar sistemler arızaya geçebilir.

ilk motor sürücü kontrolünde ayarlanan parametrelerle kaldırılarak çalıştırılır. ikinci motor çalışmakta olan sürücüden beslenirse çektiği kalkış akımı sürücüyü hataya geçirir. master-slave bi devre hazırlayıp motorların tek tek çalışması sağlanabilir ya da aynı anda devreye girip çıkarılabilirler.

ya da aynı anda devreye girip çıkarılabilirler.

Zaman rölesi ile sorun çözülebilir mi ?

Sürücü çıkışında mkş kullanımı karşılaştığım bir durum değil, hatalı çalışabileceğini düşünüyorum.

çokca uygulanan bi kontrol yöntemidir. örneğin 15kW bi sürücüyle 15 adet 1kW motor çalıştırılıp motorların her biri MKŞ ile korunabilir.
ya da aynı anda devreye girip çıkarılabilirler.

Zaman rölesi ile sorun çözülebilir mi ?

anlamadım üstadım biraz açarsanız sevinirim.

çokca uygulanan bi kontrol yöntemidir. örneğin 15kW bi sürücüyle 15 adet 1kW motor çalıştırılıp motorların herbiri MKŞ ile korunabilir.
MKŞ belli bir çalışma gerilimi ve frekansına göre tasarlanmışsa farklı çalışma frekans ve gerilimlerinin mkş üzerinde etkileri nasıl olur? Sağlıklı çalışabilir mi?

tasarladığım devreler bi yana tasarlanmış ve çalışan çok örnek gördüm.
Ben karşılaşmadım ama benim karşılaşmamam böyle uygulamaların yapılmadığı anlamına gelmiyor. Sorum sağlıklı çalışıp çalışmadığı. Belki sürücü çıkışlarında kullanmak için özel ürünler vardır, uygulamada kullanılıyordur bilmiyorum.

Ben karşılaşmadım ama benim karşılaşmamam böyle uygulamaların yapılmadığı anlamına gelmiyor. Sorum sağlıklı çalışıp çalışmadığı. Belki sürücü çıkışlarında kullanmak için özel ürünler vardır, uygulamada kullanılıyordur bilmiyorum.

bu tür uygulamaların tek şahidi ben olamam ki 😀

ayrıca MKŞ'lerin teknik özelliklerini detaylı inceleyebilirsiniz.

anlamadım üstadım biraz açarsanız sevinirim.

ilk motor sürücü kontrolünde ayarlanan parametrelerle kaldırılarak çalıştırılır. ikinci motor çalışmakta olan sürücüden beslenirse çektiği kalkış akımı sürücüyü hataya geçirir. master-slave bi devre hazırlayıp motorların tek tek çalışması sağlanabilir ya da aynı anda devreye girip çıkarılabilirler.

Aynı anda devreye girebilir denilince zaman rölesi ile çözüm olmaz mı ? demek istemiştim .

Şöyle birşey buldum:

1738339647855.png

https://literature.rockwellautomation.com/idc/groups/literature/documents/td/140m-td002_-en-p.pdf
https://literature.rockwellautomation.com/idc/groups/literature/documents/at/140m-at002_-en-p.pdf

Forum istatistikleri

Konular
130,816
Kullanıcılar
454,446
Son üye
MAVİKARA70

Yeni konular

Geri