ges den üretilen elektriği sınırlamak,limitlemek istiyoruz??

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan veli125
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

veli125

Üye
merhabalar. çatı ges,haliyle cift yönlü sayacimiz var.aldigimiz ve verdiğimiz (sattigimiz) elektrik sayac dan izleniyor. 90kw sözleşmemiz var.eger 90kw üzeri verirsek ceza yiyoruz.bu yuzden inverterlarda kisitlama,limitleme özelliği var ancak yüzdelik olarak yapıyor. %5 kistigimizda sabah gunes az iken yada kendimiz tuketirken bize yetmezkende kısıyor. kısıtlama kaldirilirsa da ceza yeme ihtimali var. o yuzden bize sayacdaki akim trafosundan verdigimiz akımı ölçüp 90kw uzerine elektrik gecisine izin vermeyecek bir cihaz ihtiyaç. boyle bir cihaz varmidir

güzel insan, konu burada dolaylı olarak tartışıldı, benden tavsiye offline sisteme dönmeniz olacaktır. çünkü üreticiyi koruyan kollayan bir sistem yok.

güzel insan, konu burada dolaylı olarak tartışıldı, benden tavsiye offline sisteme dönmeniz olacaktır. çünkü üreticiyi koruyan kollayan bir sistem yok.
offgrid sistemde. elektrik hattindan bağımsız olursunuz. ges in yetmedigi yada hava kapali ve gece oldugunda elektrikli olmaz ve tesis kapanir..offline da bu durumlar olmamasi için batarya kullanılırki batarya pahali sistem olduğu icin genelde elektrikin hic olmadigi yerlerde ve kucuk isletmelerde tercih edilir.

evet buna benzer. bu inverter de, yasak olduğu icin tuketimini akım trafosu ile ölçüp ona gore uretim yapıyor. daha fazla uretim yapip sebekeye geri vermesine izin vermiyor.
bizde ise şebeke geri verme iznimiz var ama sınırli.. bizim inverterlerde tüketime bakmiyor.inverterler yasal sınırımız olan 90kw ya ayarli.uzeri uretim yapmiyor. sorun işte burada.. 90kw urettiginin 50kw biz tesisde tuketirsek sebekeye 40kw veriyor..
90kw tuketirsek sebekeye geri hiç vermiyor. bizde 90kw dan daha fazla sebekeye verip gece tuketip mahsuplasmak istiyoruz.
biz o zaman 120 uretirsek, 30kw kendimiz tuketirsek sebekeye 90kw verecek.ancak bazen tesis cihazlar kapandiginda saatlik tuketip sıfıra iniyor.iste o zaman sebekeye 120kw vereceği için ceza yiyoruz..
Bizim istediğimiz ise şu biz örnek 120kw üretelim..30-40-50kw ne tüketirsek kalani sebekeye versin..ama tesisde tuketim durduğunda sebekeye 120kw degil, 90kw da sinirlasin. bi ara birisi paylaşmısti. bir cihaz var tek yönlü gidisde istediğin degeri set edebiliyorduk.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri