GES Şebeke kesintisi

işin aslı güvenlik inverter şebekenin olmadığını anlıyor zaten ve hataya geciyor ( en azından benim bildiklerim)
inverterin üretim yapması için bir referans gerilim lazım ges'in bulundu yerde inverterleri besleme yapabilecek jeneratör ,ups vb.gibi bir kaynaktan kontrolsüz şekilde beslenirse enerjisi kesik hatta tersten besleme yapar

taktir edersini ki transfer panosu uygun olmayan bir çok işletme var manuel şalterle devreye alan, kimin nereyi beslendiği belli olmayan tmş, sigortalar ..

Merhabalar

5 kW gücünde bir ges sitemi kurdum. Bunda sıkıntı yok ama şeyi sormak istiyorum.
Şebeke kesildiği zaman inverter ile şebeke bağlantısı kesilsin şebeke geldiği zaman sistem geri devreye girsin istiyorum.
Bunun için kullanmam gereken analizör ya da röle paylaşabilir misiniz ? Nasıl bir bağlantı yapmam lazım ...
2 şekilde yaparsın 1. çok paran varsa otoprodüktör sistem yaparsın bunun içinde thytronic nv10p ongrid sistemler için AG GES rölesi kullanırsın 2. az para ile iş görsün dersen inverter şebeke AC girişine kabloyu girmeden önce inverter gücünün 1,5 katı kontaktöre girersin bobin uçlarını şebekeden alırsan enerji durumuna göre çalışır

Üstadım inverter niye şebekenin gittiğini anlayıp bir düzenleme yapmıyor da biz bir sürü masrafa giriyoruz . Yine kullanıcıya farklı ekipmanları para karşılığı satma dümeni durum sanki.
Belki de öyledir benimki biraz mantıksız bir tahmin oldu. Usulüne uygun olmayan bir ges var galiba yani projesiz, enerji yetmeyince şebekeden takviye alıyor şebeke kesilince de sayaç çift yönlü değilse şebeke tarafına giden enerjiyi sayaç sanki biz yine tüketim yapıyormuş gibi ücretlendireceği için bu önlenmeye çalışılıyor gibi yanlış bir düşünce oluştu bende. Sorun neymiş konu sahibi bir yazarsa..

Merhabalar

5 kW gücünde bir ges sitemi kurdum. Bunda sıkıntı yok ama şeyi sormak istiyorum.
Şebeke kesildiği zaman inverter ile şebeke bağlantısı kesilsin şebeke geldiği zaman sistem geri devreye girsin istiyorum.
Bunun için kullanmam gereken analizör ya da röle paylaşabilir misiniz ? Nasıl bir bağlantı yapmam lazım ...
tamam . buna çok güzel bir çözüm var .. heç bişi yapma sistemi hiç elleme . o öyle çalışır

Belki de öyledir benimki biraz mantıksız bir tahmin oldu. Usulüne uygun olmayan bir ges var galiba yani projesiz, enerji yetmeyince şebekeden takviye alıyor şebeke kesilince de sayaç çift yönlü değilse şebeke tarafına giden enerjiyi sayaç sanki biz yine tüketim yapıyormuş gibi ücretlendireceği için bu önlenmeye çalışılıyor gibi yanlış bir düşünce oluştu bende. Sorun neymiş konu sahibi bir yazarsa..
Şebeke kesildiği zaman inverter sistemden ayrılsın akü veya jenartör ile sistemi besleyeceğim zaten. Elektrik kesildiği zaman sistemi şebekeden ayırıp kuracağım jenaratör veya akü ile beslemeye devam edeceğim.
Şebeke kesildiğinde on grid sistemi kapatıp başka off grid bir sistemi mi devreye sokmak istiyorsunuz?
Temelde evet

Şebeke kesildiği zaman inverter sistemden ayrılsın akü veya jenartör ile sistemi besleyeceğim zaten. Elektrik kesildiği zaman sistemi şebekeden ayırıp kuracağım jenaratör veya akü ile beslemeye devam edeceğim.

Temelde evet
O zaman inverterin şebeke bağlantısını bir kontaktörün kontakları üzerinden geçirip invertere gireceksiniz, kontaktörün bobinini de şebekeye bağlayacaksınız. Şebeke varken kontaktör çekip inverter şebeke ile beslenecek, şebeke kesilince kontaktör çalışmayacağı için inverter şebekeden ayrılmış olacaktır.
Burada kafama takılan soru şu: İnverter şebekeye bağlıyken GES ihtiyaç fazlası üretim yaptığında bu fazlalık şebekeye doğru gitmiyor mu? İnverterin üzerinde bunu önlemek için bir ayar mı var?​

Temelde evet
Bunun yerine şebeke kesildiğinde jenaratörün inverterü sürdüğü yani jenaratörün invertere girdiği bir yapı düşündünüz mü? Bu sayede GES'den gelen enerjiyi de kullanmış olursunuz.

Ama jenaratörünüz tam sinus verebilmeli.Ya da ona göre modifiye edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde şebekeye dönüşü engellemek için Smart meter ya çiftlenmeli yada aynı hattın üzerinde rölelenmesi gerekecektir.

Tabiki bunun için jenaratöründe de inverterin teknik yeterliliklerini ve üzerindeki koruma sistemlerini de iyi bilmek gerekiyor. Aksi taktirde toplu bir katliam yapıp ikisininde cenazesini güneşli bir günde kaldırmakta olasılık dahilinde.

Son düzenleme:
O zaman inverterin şebeke bağlantısını bir kontaktörün kontakları üzerinden geçirip invertere gireceksiniz, kontaktörün bobinini de şebekeye bağlayacaksınız. Şebeke varken kontaktör çekip inverter şebeke ile beslenecek, şebeke kesilince kontaktör çalışmayacağı için inverter şebekeden ayrılmış olacaktır.
Burada kafama takılan soru şu: İnverter şebekeye bağlıyken GES ihtiyaç fazlası üretim yaptığında bu fazlalık şebekeye doğru gitmiyor mu? İnverterin üzerinde bunu önlemek için bir ayar mı var?​
İnverter üzerinde böyle bir ayar var biliyorum ama hat tekrar besli iken çalışmaması lazım

Bunun yerine şebeke kesildiğinde jenaratörün inverterü sürdüğü yani jenaratörün invertere girdiği bir yapı düşündünüz mü? Bu sayede GES'den gelen enerjiyi de kullanmış olursunuz.

Ama jenaratörünüz tam sinus verebilmeli.Ya da ona göre modifiye edilmesi gerekiyor. Aynı şekilde şebekeye dönüşü engellemek için Smart meter ya çiftlenmeli yada aynı hattın üzerinde rölelenmesi gerekecektir.

Tabiki bunun için jenaratöründe de inverterin teknik yeterliliklerini ve üzerindeki koruma sistemlerini de iyi bilmek gerekiyor. Aksi taktirde toplu bir katliam yapıp ikisininde cenazesini güneşli bir günde kaldırmakta olasılık dahilinde.
orda sıkıntı yok zaten jeneratör solarla yük paylaşır . zaten şebeke kesildiği zaman soları çalıştırmak için jeneratör çalıştırılıyor jeneratörü şebeke olarak algılayıp sistem kendi elektriğini üretmeye devam ediyor .. satamıyorsunuz o başka
hatti zatında jeneratörüün sargıları 120 dercede yerleştirilmiş olduğu için sinüsü çok temizdir siz kirletmezseniz .. asıl mesele solarların sisteme verdiği stresten oluşuyor istediği kadar sinüs üretiyorum desin genede tetiklemeler sırasında ufak tefek kırılmalar oluyor sinüste oda az bişi reaktif yapıyor .
heç bir riski yok bunun ekipmanları var 2 tane kartın ucuna bakıyor hepsi.

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri