Gerlim gibi Güçü yüksetmek veya düşürmek

skilic

Üye
Katılım
31 Tem 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
1 wattlık Bir Güçü 1000 watt nasıl yapa biliriz.Biraz Düşünelim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
gücü arttıramazsın.ancak küçük güçler ile büyük güçleri kontrol edebilirsin.
 
gücü artırmak şuan için mümkün değil.
 
Benim amacımda zaten mümkün olmayan bu düşünceyi gercekleştirmek.Sizlerle beraber.Fikirlerimizi biraraya getirisek mutlaka birşeyler bulacağımıza eminim...Kim derdi cep telefonuyla kablosuz konuşulacak hemde koşarken veya yürürken eskiden olsa insana gülerleri ya şimdi.....bence bunun bir yolu var.Gerlim den nasıl bu şekilde yararlana biliyorsak buna bağlı olarakta küçük bir güçlük enerjiyi byük bir enerji güç olarak kullana biliriz.


Budüşünce kavramına ve teoriye herkesin düşncesini birkac veya anlatımla katılmasını bekliyorum.Olamaz diyenlere ve düşünenlere karşı bulalım bunu yolunu..

Nerdesiniz...?
 
arkadaşım hedeflerin büyük olması çok çok güzel bir şey,

Einstein çok küçük bir çocukken bir ışık demetinin üzerine binip yolculuk yapmayı hayal etmiş ve nihayetinde ışığın yapısını bulmuş, E=m.C2 yi bulmuş.

burda hepimiz meslek adamıyız fizik ve matematikle içiçeyiz, enerji yoktan varedilemez ancak dönüştürülebilir bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. 1wattı hiç birşey harcamadan veya dönüştürmeden 1000watt yapmanın olmayacağınında farkındayız sanıyorum. ama bir şeylerle tezini destekliyorsan her türlü olanaklarımla destekçin olduğumu bilmeni isterim.

ben bunun yerine verimi yükseltecek şeyler tasarlamak ve bu yönde beyin fırtınaları yapılması taraftarıyım. 1000w lık bir ışık saatte 1kw-h enerji tüketmektedir, bazı arkadaşlar bu lambaya bir kit yaptılar ve ışık akısını değiştirmeden bu lambanın 850w güç tüketmesini sağladılar yani sayaç 0,85kw-h tüketim yazıyor. işte bunun gibi daha az enerji ile daha çok iş yaptırmak felsefesi üzerinde düşünsek sanırım daha verimli olacaktır.

mesleğe gönül vermiş arkadaşalarıma
saygılarımla
 
mast arkadaşım çok haklısın

benim bildiğim bir teori var. "bir gün ışık hızına çıkılabilinir mümkündür, ama asla zaman yolculuğu yapılamaz" der. bu basedilende böyle bişey ikiside zor ama biri koşullar oluşunca olabilecek bişey. değerlendirmek sana kalmış.
 
arkadaşlar ben bu konuya yakın ancak biraz farklı bir konu hakkında bilgi almak istiyorum
benim elimde 1/6 comprasor var çalışma esnasında enerji tüketimi 0,6 amp. *220 formulu doğru ise pek anlamam da 0,6*220=132watt olur
yanlız comprasore ilk güç verildiğinde 0,5 saniye kadar 5,5amp 1210 watt yük çekiyor
benim enerji gücüm ise en fazla 300 watt
ben ne kullanmalıyımki 0,5 sn. 1200 watt güç elde edeyim?
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,893
Son üye
bozwolf

Yeni konular

Geri
Üst