gerilim ve frekans kontrollü asansör hakkında yardım

Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
39
merhaba
gerilim ve frekans kontrollü asansörlerin güç devreleri ve çalışma prensibi hakkında yardımcı olursanız çok makbule geçecek selamlar saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım, bu bahsettiğin asansörler genelde hız kontrollü olarak adlandırılır. Bu asansörlerde inverter dediğimiz büyük kontrol ekipmanları vardır kontrol dolabında, En büyük şey odur zaten bakınca.Bu zımbırta genelde motorun V/F yani gerilim frekans (elektriksel frekans yani) oranını sabit tutarak yani bir anlamda motorun akısını sabit tutarak hızı kontrol eder. Yani siz asansör kaç kişi binerseniz binin sabit hızınız vardır. bu inverter olmasa idi hızımız yükle azalırdı tahmin edeceğiniz üzere. hızı nasıl sabit tutar derseniz mikroişlemci kontrolü sayesinde motorun parametreleri invertera yüklenerek her frekans karşılığında hangi hızın oluşacağı moment hız eğrisinden saptanır ve buna göre hız hep sabit tutulur..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst