Gerilim ve Frekans Dalgalanması Hk.

instinct

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç soru sormak istiyorum. Hem daha iyi bilgilenme amaçlı hemde belkide bazı hiç fikri olmayan arkadaşların fikir edinmesini umarak.

Birincisi, Frekans dalgalanması yaşanan bir şebekede sıfır anında yükü üzerine alabilen UPS'ler kullanılması çözüm olur mu? Neden?

İkincisi ise Gerilim dalgalanması yaşanan bir şebekede sistemin kısa devre gücünü arttırmak çözüm yollarından biri midir? Neden?

Görüş ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Tabi bu sıkıntılara alternatif çözüm yolları ( özellikle frekans konusunda ) olan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim.

İyi GünLer
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Gerilim dalgalanması yaşanan şebekede sistemin kısa devre gücünü arttırmak bir işe yaramaz diye dusunuyorum. Dalgalanma daha çok harmonikli yüklerin çekilmesiyle meydana gelmektedir. 16kA bir besleme kaynagının kısa devre gücünü 25kA çıkarsanızda hiçbirsey degismez yine aynı sekilde dalgalanmalar meydana gelir. Bunun için harmonik yaratan müşteri fiderlerinin ayrılması daha uygun olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst