gerilim trafolarındaki ferrorezonas olayı

e138926

Üye
Katılım
11 Kas 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar YG gerılım trafosundakı ferrorezonansı onleyebılmek ıcın sonunleyıcı olarak kullanınlan kapasıtıf ve ınduktıf fıltreler nasıl kullanılıyo. bu parcaların degerlerı, yada dırenc degerlerı nasıl hesaplanıyo. gerılım trafoları neden bır ferrorezonans etkı altında kalıyo? akım trafolarındada bu etkı soz konusu mudur?
yardımcı olursanız cok sevınırım. sımdıden tesekkurler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar kapasitif gerilim trafolarındakı ferrorezonas hakkında bılgisi olan var mı? Nedir bu olay yardımcı olursanız sevınırım.
 
Kapasitif Gerilim trafoları genellikle feeder çıkışlarına konur şöyleki adapazarı indirici merkezin 154kv çıkışı toyota fabrikasına giden fiderinde vardır ne işe yarar ,hatlardan gelen yüsek frekanslı enerji kapasitif gerilim bolucuye gelsin rezonans olayı oluşsun ve farazi olarak yuksek frekansın %5 i baraya % 95 i geri hatlara devam etsin diye koyulur
 
Ferrorezonans olayı sadece gerilim trafolarında görülür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst