Gerilim koruma ve voltaj regülatörü

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Soğuk oda sisteminde bağlı olan gerilim koruma arızalandı. Elimizde başka yok. Aynı zamanda aynı cihaza voltaj regülatörü de bağlı. Gerilim korumayi iptal etsek zararı olur mu. Voltaj regülatörü olan yerde gerilim korumanın önemi nedir. Eğer iptal etmemde sakınca yoksa uçları Sökmem yeterli midir
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
adı üzerinde gelen aşırı gerilimi önlüyor, sökersen çalışır ama korumasız kalırsın. düz mantık.
 
Orda hem fikiriz. Voltaj regülatörü de aynı isi görmez mi
 
voltaj regülatörü ne için kullanılır ben hala çözebilmiş değilim. elektrik sarfiyatından başka bir işe yaramıyorlar, ama sistemin devamlılığı için gerekli bir uygulama olabilir. artık voltaj sorununun kaldığını düşünmüyorum. istisnalar kaideyi bozmaz. yüksek ve düşük voltajda makineyi korumaya alan bir sistem bende daha makul, daha ekonomik. soğuk hava deposu iki saat çalışmazsa içerideki ürün bozulmaz, iki saatte voltaj düşük olmaz değil mi?
 
Voltaj regülatörü Düşme ve ani yükselmelerde motoru koruyor olabilir mi. Gerilim koruma da bu işi yapıyorsa ikisi aynı isimi yapmış oluyor yani.
 
yedek ve koruma aslında her zaman iyidir. ben fransızlarla bir hatcheryde 11 yıl çalıştım. yedeğimizin yedeği vardı her zaman. jeneratör iki tane bir asıl diğeri yedek, oksijen tüpleri her zaman çift yedekliydi. tabii bu dediğim 30 yıl filan önceydi. yani koruma ve yedek olmadan sistem çalışır mı? evet çalışır adı üzerinde koruma olmaz, sistem durduğunda yedeği olmaz. yani arkadaşım evinde kaçak akım rölesi yoksa, evindeki beyaz eşya çalışmayacak mı? çalışacak ama riski var, göze alıyorsan sorun yok. benim eski evimde hala fincanlı sigorta var. sigorta atmazsa en fazla makinem yanar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst