Gerilim Dalgalanmasından Korunma

ersayk

Üye
Katılım
5 Haz 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 1250 kva lık bir trafoya sahibiz.Sekonder çıkış gerilimi primer dalgalanmalardan etkileniyor.440 V değerlerine ulaştığı oluyor.Bu dalgalanmadan kendimizi koruma ile ilgili yöntem ve ekipman bilgisi olan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Not:Normal şartlarda sekonder çıkış gerilimi normal ve stabil.Sanırım zaman zaman pick lerle değişim gösteriyor.Buda makinalarımıza zarar veriyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Beslendiğiniz Şebeke ıslah edilmediği sürece sorununuzun çözülmesi çok zor.Önce sorunun kaynağını
tam olarak tesbit etmeniz gerekir.Sorun sadece sizdemi var,sizin hatta bağlı olan diğer müşterilerde de
varmı? Bu güçte,lokal olarak çözümü mümkün değil ( regel trafo çözüm olmaz ).
 
Bende önerdiğiniz gibi max ve min çalışma değerlerimi belirleyip o aralıkta çalışmak istiyorum.Fakan Y.G. den bana gelen peak ler sırasında koruyucu ekipmanların kesicileri açmasını yada hattı bi şekilde açmasını istemiyorum ki üretimim aksamasın.Bir nevi büyük değerlikli harmonik filitre tarjında çalışsın istiyorum.SEG marka MRN3 dekuplaj rölesinin katoloktaki özelliklerine bir bakacam.Yada Y.G. tarafı değilde A.G tarafına yerleştirilecek ekipmanlar bizim daha çok işimize gelecektir(Bakım,ayar,deneme,bağlantı,demontaj).Türkiyede bununla ilgilenen firmalar varsa onlarıda belirtirseniz sevinirim.Teşekkürler.
 
ersayk arkadaşım senin bahsettiğin bu sorunu bizde yaşadık. Bu gerilim dengesizliği bize çok pahalıya patladı. Bizim kullandığımız makinalar darbeli akım çekiyor trafolarımızın sekonderinde tanesi 300 milyon lira olan diyotlar var ve çevremizde bizden başka bu gerilimlerden etkilenen kimse yok. Öncelikle şunu belirtmeliyimki sorununuzun sizinle bir alakası yok direk ana şalt sahasıyla alakalı. Biz allaha şükür şu anda bu problemiz çözdük. AG panolarına GKR ekledik, diyotların değerlerini yükselttik zaten harmonik reaktörleride vardı.kullandığımız hattıda daha az yüklü başka bir hatla değiştirdik.ilk önce size gelen hatta sizin gibi darbeli yük çeken başka yükler varmı ona bakın. varsa kendi hattınızı değişebilirseniz daha az yüklü bir hatla değişin, reaktörleriniz yoksa bir kere kesinlikle eklemeniz gerekir bu konuda Armes mühendislikten Tarık beyden bilgi alabilirsin. Çünkü harmonikler çok büyük bir problemdir. hele hele trafonuzun sekonderinde elektronik elemanlar varsa onlara zarar verir ve makinalarınızın panosundaki elektronik kartlara zarar verir. Gerilimi 380V ta sabit tutacak Servo kontrollü mikroişlemcili voltaj regülatörleri var ama çok pahalılar yükünüze göre de fiyatları değişiyor mesela yanlış hatırlamıyorsam 700KVa lık bir trafoyu besleyecek bir regülatörün fiyatı 30 milyar liradan başlıyor. ayrıca trafolarınızın panolarına GKR ekleyin çok büyük faydasını göreceksiniz. ve trafolarınız sekonderinde neler var onu söylermisin ona görede yardımcı olayım bu dediklerime bi bak ondan sonra yine görüşelim.
 
bence senin sorununu arkadaşalarında dediği gibi regüleli bir trafo çözer.diğer bir ark. dediği gibi sorun sendeyse bunu yapmalısın gerçi sende değilsede yapmalısın ya :) neyse
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,188
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst