Gerilim dalgalanmaları ev aletlerine zarar veriyor

ibrahim_g

Üye
Katılım
24 Eki 2010
Mesajlar
324
Puanları
31
Değerli kontrolkalemi kullanıcıları evimizde gerilim bazen yükselerek 230 veya 240 volt oluyor. Ancak kullanmış olduğum kombinin kartı hassas olduğu için zarar görüyor. Burada bir regülatör kullanmak gerekiyor ancak ben sadece gerilimi 220 de sınırlamak istiyorum ve regülatör dışında bir çözüm var mıdır merak ediyorum. Bilgisi olanlar varsa lütfen paylaşsınlar teşekkür ederim.
 
elektrik panosuna kompanizasyon yapılır bu durumlar içinde evlerde uygulamak tuhaf olur kolay gelsin
 
gerilim kontrol rölesi işini görür fakat piyasadaki cihazlar genelde yüksek için 230-240 volttan sonra korumaya geçiyor. dezavantajı ayarladığın voltajı geçince kombi devreden çıkar. regülatör en mantıklısı...
 
regulator tek cozum kardesım
 
Sorun uzun süreli gerilim yükselmesi veya düşmesi olsaydı regülatör işe yarayabilirdi. Buradaki sorun dalgalanma sorunu. Dalgalanma sorunu hassasiyeti düşük regülatörlerle nasıl önlenebilir ? Burada regülatör almak çözüm yerine gereksiz bir masraf olur. Regülatör dalgalanmada gerilimi regüle edene kadar voltaj değeri değişeceğinden regülatör bu hızlı değişime cevap veremez.Gerilim kontrol rölelerine gelince... Bu rölelerin de diğer röleler gibi hassasiyeti düşüktür. Termik- manyetik şalterlerin çalışma prensiplerine göre iş yaparlar. Açma süreleri, anlık gerilimleri veya transientleri hissedemeyecek kadar uzundur. Haliyle röle ısınıp açana kadar dalgalanmadan ya da pikten dolayı hassas kart darbeyi alır. Ayrıca bu röleler yazılım tabanlı rölelerdir. Yazılım ile faz kontrolü yapılmaz. Pik dalgalarında ( mesela yakın bir yerdeki iletim hattına yıldırım düşerse ) bu röleler ya da regülatörler özelliklerini kaybetmeden nasıl koruma sağlayacaklar ?
 
Son düzenleme:
araştırdım kardeşim entes gkrc-20f sorununu çözecektir. 220 volt üzeri koruma yapabilirsin.
 
elektrik panosuna kompanizasyon yapılır bu durumlar içinde evlerde uygulamak tuhaf olur kolay gelsin

Kompanzasyonun voltaj regülasyonu yaptığını da ilk kez duyuyorum.Hocam yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz..
 
akım korumalı priz de kullanılabilir...
 
Bencede Servo Elektronik Voltaj regülatörü işini görür. Çok hassaslar. anlık dalgalanmada da en iyi korumayı sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst