gerilim düşümü ve su pompası

elektrik

Üye
Katılım
7 Eyl 2006
Mesajlar
330
Puanları
1
Bir sulama motoru gerlim düşüklüğü nedeniyle yüksek akım çekmektedir. gerilim düşüklüğüne rağmen aynı miktarda suyu basabilmesi ve motorun zarar görmemesi için ne gibi bir çözüm olmalı.
not: gerilim düşümüne müdahale imkanı yoktur. pompa ve motoda değişiklik yapılabilir
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaş,
eğer motorunuz, kayış kasnak sitemiyle tahrık edilmekdeyse,
motorun kasnağını küçülterek veya moturun kasnağını büyülterek pompanın devrı düşürülür, rahatlar ama bu durumda su basma yüksekliği ve debisi düşer.
Birde, motor kontaktörüne paralel bağlanacak kontaktörle kondansatör bağlayarak, gerılım düşümünden ve kablo ısınmalarından birazda olsa kurtulabilirsiniz, ama sayaç varsa, capasitif cezaya girmemeye dıkkat edınız..
 
sn elektrik
bu su pompası kaç kw? tr ile pano , motor mesafesi kaç metre? sizin hattınızdan başkaları besleniyormu? iletken kesitleriniz nedir? gerilim düşümünüz ne kadar?bu gerilim düşümü sonradanmı oluştu? gerilime neden müdahale edemiyoruz? suyu kaç metre yükseğe basıyorsunuz,debisi nedir?vs. bilgileri verirseniz daha kolay çözüm yolu bulunur herhalde.
 
Gerilim düşümünü engellemenin yolu olabilir, bence bunun üzerine yoğunlaşmak gerekir. Sn. 1974 burdur 'un da bahsettiği gibi ayrıntılı bilgi verirseniz, çözüm bulunabilir.
 
merhaba, eğer gerilim düşümü sonradan oldu deniliyorsa, yani öncesine göre herhangi bir motorda ve pompada değpişiklik yapılmadı ise. TEİAŞ dan kaynaklanan neden olabilir. Geçen de aynı durum benimde başıma geldi. 154 kv TEİAŞ enerjisi 149 kv düşmüştü buda TEDAŞ ve aboneleri etkilemektedir.

konusu açılmışken ben şunu sormak istiyorum. sulama motorlarındayatay milli elektrik motoru ile su içerisinde bulunan dalgıç pompaların tam yükte akımları farklılık göstermektedir. Yatay milli 37 kw gücündeki elektrik motoru 55 A çekerken dalgıç pompa 64 ile 69 A arasında akım çekmektedir. az akım çekilmesi istenip vana yarım kapatılınca yada 4/3 kapatılınca akım 50 yada 55 A düşüyor ama bu seferde atmış olduğu su az oluyor. Sizce dalgıç pompanın bu kadar akım çekmesi doğrumu. nedeni nedir. devamlı çalışsa motor yanar mı sakıncası varmı. Bu motor yaklaşık 6 aydır kullanılıyor yanma olmadı. Teşakkürler


_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Arka arkaya mesaj yollamak yerine Değiştir butonuna basarak son mesajınızı düzenleyiniz.
 
Dalgıç pompa motorları, emsal motorlara göre daha fazla akım çekebilirler. Devamlı su içinde çalıştıklarından dolayı ısınma sorunları yoktur vede ölçmenız normaldır bence.
 
Gerilim düşümlerinde kondansator kullanmak çözüm olur mu?İkinci yol ise kesintisiz guç kaynağı.(biraz pahalı olur ama)
 
kumanda panosu ile motor arası mesafe çok uzunsa ( kuyu derinliği) iletken kesitini yükseltmen sorunu önemli ölçüde azaltacaktır. tabiki Şebeke gerilimi normalse
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst