gerilim düşümü kondansatör

halukbasar

Üye
Katılım
29 Ara 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
1 km mesafeden elektrik alıyorum 18.5 kw motorum var yanındada 5 hp ve hatta 10 hp lik 1 adet motor var kondansatöryardımcı olabilir diyorlar makinalar yüke girddigi zaman 330 gösteriyor burada kullanmam gereken kondansatör nekadar olmalı her motora ayrımı takmak lazım faydası olurmu kompanasyon panom yok lütfen yardım 18.5 lik motor ve 5 hp lik olana akım 10 luk kabloyla gidiyor 4 10 galiba 70 metre
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
iki motor için ayrı ayrı kondansatör takmalısın
18.5 kw için =15 kvar
10 hp motor için 5 kvar yeterli olur.
internette araştır kompanzasyon hesabı zaten bulunuyor.
 
18,5 kW için 10kVAr yetebilir. 10 Hp motor için 5 kVAr yeterlidir. Hesap için eklediğim resme bakınız. IMG.jpg
 
okadar bir fark olmaz
 
Motorlarla beraber devreye girecek şekilde uygun değerde kondansatörler kullandığınızda (sn. alpernbugra'nın mesajına bakınız), şebekeden çekeceğiniz toplam akımda azami 8A azalma olacaktır. Bu da gerilim düşümüne olumlu yönde az birşey katkı sağlar.

Gerilim düşümündeki sorun 1km'lik hattan kaynaklanmakta gibi. Bu hat ne şekilde tesis edilmiş? Havai mi yeraltı mı? Bir de iletken cinsi (bakır, aluminyum) ve kesiti hakkında bilgi verirseniz yönlendirme yapabiliriz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,604
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst