Gerilim Düşümü Hakkında Yardım?

Katılım
25 Kas 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar Yardımlarınızı rica ediyorum. Bir dağıtım şirketinde çalışmaktayım. Resimde görüldüğü gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Trafodan çıkış gerilimleri ve 5. direye kadar gerilim normal ama 5. direkten itibaren gerilim düşmeye başlıyor ve son direkte 199 V kadar düşerken diğer fazda 240 V kadar yükdeliyor. Sadece 7 nolu direkte branşman var. Çıkış kablosu ve branşmandaki klemensler yenilendi termal kameraylada kontrol ettiğimizde bir sorun olmadığını gördük. Son direktede işletme topraklaması mevcut. Diğer kollarda gerilim düşümü yok. Bu durum neden kaynaklanır ve nasıl çözebiliriz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
C2 ile C5 arasındaki direkte camper var mı?
 
hayır camper yok. C-1 nolu direkten C-7 nolu direye kadar hat direk gidiyor. yalnız C-4 nolu direk ve c-6 nolu direkten siteler elektrik alıyor. Ancak akımda çok fazla değil;

C-1 Nolu direkte ölçülen akım;

L1: 80 A
L2: 50 A
L3: 48 A
 
Dengesiz yüklenme olması sebebiyle, akımın fazla çekildiği fazda gerilim düşümü diğer fazlarda ise gerilim yükselmesi olmaktadır. Herhangi bir arıza durumu yok ise aboneler arasında faz dağılımı yaparak ayarlamanız gerekmekte. L1 fazındaki aboneleri L2 ve L3 fazlarına dağıtmanız gerekmektedir.
 
nötr ile nasıl bir bağlantısı olabilirki böyle bir durumda?
 
5.direkten neresı beslenıyor?ve 5.direkten beslenen yükün gücü toplamda ne kadar?bu gerılım dusumu tahmınımce 5.dırektetek faza abonelerın cok yuklenmesınden dolayı olmaktadır.L1 VE L2 fazlarını aynı dırekten farklı hatlarla cekmenızı tavsıye ederım.
 
Dengesiz yükler vardır, Bunlar dengeli hale getirilmelidir.
 
Bir ihtimalde trafo nominal akımı verdiğin akım değerleri üzerinden konuşursak L1:80 - L2:50 L3:48 Amper ve trafo gücü de 50 KVA ise bir fazında voltaj düşüklüğü görülmesi çok normal çünkü 50 KVA tafonun nominal akımı 72 amper dir.80 amperin çekilmesi demek trafonun bir fazının gücünün tamamen bitmesi anlamına gelir ve bu faz gücü karşılayamayacağı için voltaj düşecektir.

Tabi bunlar 50 KVA trafo olursa çıkabilecek bir problem ve fazların arasında da dengesizlik var bunu dengelersen hem nötr hattından geçen akımı düşürürsün hemde voltajın normal değerlere gelir.
 
Sn.emodiyator arkadaşımızın görüşü doğrudur.Sorun trafo gücüdür.Bu olay benimde başıma gelmişti.Yazılarda trafo gücünün ne olduğunu göremedim.Ama bende trafonun 50 KVA olduğunu tahmin ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst