gerilim - akım - güç trafosu arasındaki fark

deringuc

Üye
Katılım
11 May 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
42
arkadaslar gerilim - akım - güç trafosu arasındaki farklar nelerdir? teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
gerilm trafosu besleme sağlar.Gerilimleri düşürmek ve yüksetmeye yarar.akım trafosu ise üzerinden geçen kablonun baranın her neyse artık onun üzerinden geçen akımı ölçmeye yarar.bunu yaparak makinanın çemtiği akımı denetler ve makinaya bilgi verir,makinada bunu işleyerek akım kontrolu sağlar.
 
Akim trafosu ile Akim olculmez, akim olcmeye yarayan cihazin adi Ampermetredir.Akim trafosu mevcut akimi istenilen olcude kuculterek sayac,role,olcu aleti gibi yuksek akim ile calismasi durumunda bozulabilecek cihazlari korumaya ve bu cihazlarin calismasina olanak saglayan akimi temin eden bir trafo cesitir.
 
GÜÇ TRAFOSU :
YÜKSEK GERİLİMDE KULLANILIR. "ÇOK YÜKSEK GERİLİMİ" "YÜKSEK GERİLİME" DÜŞÜRÜR.

ÖR: 154 kV / 34,5 kV , DURUMUN TERSİ DE MÜMKÜNDÜR.
 
sayın deringüç ;akım ve gerilim trafoları ölçü aletlerinin taşıyabileceği kapasitede akım ve gerilimi sğlayan trafolardır.akım trafosu devreye seri balanır.pirimer üzerindeki yüksek ıkımı belli oranda düşürüp ölçü aletlerine verir buna dönüştürme oranı denir .gerilim trf.yüksek gerilimi belirli oranda düşürür ölçü aletine çalışma gerilimi sağlar.bu arada akım trf. og ve ag de gerilim trf. og de kullanılır.güç trf.günlük yaşamda kullandığımız enerjiyi ayarlayan trf.işim çıktı hoşçakalın .
 
akım trafosu primer sargısı kalın kesit az sipir sekonderi ince kesit çok sipir dir ve sekonder e asla sigorta bağlanmaz açık kalması gerkiosa mutlaka kısa devre edilmelidir.gerlim trafosu ise primer ince kesit çok sipir sekonderi kalın kesit az sipir dir.sekondere koruma elemanı konulur.örn:sigorta...(akım ve gerilim trafoları polarite olmayan uç topraklanır)AKIM VE GERİLİM TRAFOLARINI ÖLÇME VE KORUMADA KULLANIRIZ.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst