Geri dönüş akımı ?

Denizden35

Üye
Katılım
17 Şub 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba,

eski olan evimin komple elektrik sistemini değiştirip trifaze akıma geçtim. alt ve üst katlarda ayrı panolar mevcut Şebeke girişinde kaçak akım rölesi üst katta 3'lü akım kesici var. dün duvarda seramik işim vardı, ordaki prize giden sigortayı kapattım prizi söktüm ve kontrol ettiğimde faz 'da az da olsa bir akım gördüm, yük bindiği anda kesiliyor. panodaki sigortada ve prize gelen kabloda 110 volt görünüyor ?? daha güzeli, lambalara giden sigortayı kapatınca kayboluyor. üst kat ve bir kısım alt kat sigortalar kapalıyken okunan akım ' 0 ' v. söz konsu kabloda 110 v, ve aynı kanaldan geçen diger 4 fazda 12 volt okuyorum. tek kanalda 5 faz, toprak ve nötr geçiyor ve ben bunları kablo bağı ile bağladım. elektrik işi yapan bir arkadaş 2-3 saat uğraştı fakat başarısız. yeni bir toprak hattı ve eski olan toprak da hala faaliyette, bir tane daha toprak çekecem ki 16 mm. panoya bağlı ( bu 3 toprak bara'da bağlı ) fakat henüz toprağa gömülmüş değil. Ben mantıksal bir fikir üretemedim röle ok, her şey çalışıyor ama benim bildiğim kadarıyla sigorta kapalıyken okuma ' 0 ' volt. olmalı. arkadaş geri dönüş akımıdır o filan desede pek tatmin olduğumu söyleyemem. Türkiye'de elektrikçilerin öyle icatlar yaptıklarını gördüm ki !!!
sizlerden gelecek tavsiye ve fikir danışmak istedim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sizin anlattığınız konunun özeti şu sigortayı kapatıyorsunuz kontrol kalemiyle baktığınızda gördüğünüz lamba üzerinden dönüş yapan diğer bir faz aslında gördüğünüz yıldız noktası bozulmuş nötr dönüş fazı.size tavsiyem üç fazlı beslenen yerlerde çalışma yaparken fazların tamamını kapatmanız.slm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst