Geri Beslemeli Amfi Tasarımı

SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
40
Geri Beslemeli Amfi Tasarımı


öZET

Yapılan bu projede 5mV giriş genliği olan, 100 iç direnci olan ve yük direnci 8Ω olacak şekilde 5W çıkış gücüne sahip, bir kuvvetlendirici tasarlanması hedeflenmektedir. Tasarımda %10 tolerans değeriyle malzemeler kullanılacaktır.

Devrenin TasarlanmasıTasarlanan devrenin çıkış gücü ve yükü belli olduğundan istediğimiz gücü elde etmek için yüke ne kadar gerilim düşümü yapmamız gerektiğini bulabiliriz. Giriş sinyali çok küçük olduğundan istediğimiz gerilimi elde etmek için bu sinyali yükseltmeliyiz. Sinyali yükseltmek için tek kat yeterli olmadığı için iki katlı kuvvetlendirici kullanılmıştır. Yükselttiğimiz sinyali yüke aktarmak için güç katı tasarlamamız gerekir. Bu projede güç katı AB sınıfı olarak tasarlanmıştır. Tasarım ve simulasyonlar Proteus 6 Professional programıyla gerçekleştirilmiştir.

Güç Hesabı

ifadesini kullanarak
, V bulunur. Bulunan 8,944V, devrenein kazancı olmalıdır.
şekil-1’de giriş sinyalimiz yaklaşık olarak 50 kat yükseltilerek 250mV değerine çıkar.
 

Ekli dosyalar

  • GERIRIBESLEMELI_KUVVETLENDIRICI_TASARIMI.rar
    164.1 KB · Görüntüleme: 6
slm arkadaşlar ben barış yüxexesten hoşlanırım.ayrıca dj lik yapmamın yanı sıra yüksek oku eletrik eletronik ikinci sınıf okuyorum sizden ricam varsa elinizde 2x50watlık anfi devresiistiyorum.teşekkürler.Bir sorununuz varsa sorabilirsiniz:)
 
bana acilll yardım lazım arabamda 4 kanallı 1600 w amfi ve 1200 çift bobin bass 2 tanede mit bunları ne şekilde bağlamalıyım amfiye ve amfideki bass tiz ayarları nasıl olmalı birde kabinim uzay kasa bass ı ters çevirirsem daha çok verim alabilirmiyim???
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst