Gergi tavan bozuldu

Fatih299

Üye
Katılım
4 Ocak 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar bende 15-20 metre şerit bulunan bir gergi tavan var. Bu ledleri 30 amper trafo ile besliyorum. Ama ledler çalışmıyor. Trafo sağlam. Ledleri yaktıktan sonra trafonun çıkışını ölçtüğumde 12.30V güç var. Boşta çalıştığıyla aynı çıkış var yani. Ledler çok sönük ve pır pır ederek yanıyor. Sıkıntısı nedir,kaç paraya mal olur?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Metredeki LED çip sayisi ve modeli etken bunları bilmeli belirtmelisiniz veya satıcıya sorunuz. Bu bilgiyle metre başına gerekli amper hesabı uzerinden gerekli adaptör tespit edilir.
 
ledleriniz 3 çip 8 çip / kaç amper ?
ledlerinizi 5 m / 10 metre de deneyin ne olacak ?
Ledler çok sönük ve pır pır durumu ?

http://www.ayled.com.tr/emSITE.ASP?O=999&T1=teknik destek
Ledler 3 çip.
Malesef gergi tavan olduğu için ledlere ulaşamıyorum. Ledler aşırıkı sönük ve hızlı hızlı yanıp sönüyor. Bazen çok kısa bir süre için ışık şiddeti artıyor. Ben kısa devre olduğundan şüpeliyim ama bu ledler 1 yıl yandı da niye kendiliğinden kısa devre oldu o aklımı karıştırıyor
Metredeki LED çip sayisi ve modeli etken bunları bilmeli belirtmelisiniz veya satıcıya sorunuz. Bu bilgiyle metre başına gerekli amper hesabı uzerinden gerekli adaptör tespit edilir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bu ledler 6 ay boyunca 21a trafo ile beslendi. 6 ayın sonunda trafo bozuldu. Bende tekrar ustanın hesabına güvenip 21a trafo taktım.Öyle de 4 ay çalıştı ve bugün bu sorunla karsılastım
 
Diyot.net sitesine göz atın başka konularda da yazıldı. Metrede 3 çiplinin gereksinimi 1.5A. Trafoyu yakın güçteki yükle test edip çıkışı ölçün kendini belli edecektir.
 
Sorununuz güç kaynağından kaynaklı gözükmüyor. Ledlerin bağlantıları max 5mt lik hatları besleyecek şekilde yapılmış olması gereklidir. Güç Kaynağı ile ledler arasında mesafe uzak ise aralarındaki kablonun kesiti doğru hesaplanmış olmalı.
Ledlerin sönük yanması gerilimin o alana daha az gittiğinin göstergesidir. hat uzunluğu veya bağlantıların kontrol edilmesi gerekir.
Pır pır etmesi ise güç kaynağının yeterli gücü sisteme verememesinden ya da bir kopukluktan kaynaklanır. Gene kontrolü gerekmektedir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst