Gerçekte Uygulanan PLC Senaryosu Lazım

Hala seneryo istiyorsanız size geçen sene yaptığım bir projenin seneryosunu söyleyeyim..

Bir hidrolik pres düşünün ve bu persin servo motor ile çalışan ve yuvarlak olan alt tablasında 8 adet kalıp bağlı olduğunu düşünün.

Ürün bir robot vasıtasıyla sıra ile kalıpların üzerine geliyor ve robot her ürün getirmesinde bir sinyal yolluyor ve pres genel olarak bu sinyal ile çalışmaya başlıyor genel durum bu.
Şimdi senaryoya geleyim.

robot ürünü 1. kalıba getiriyor ve bir sinyal veriyor yuvarlak masa servo motor ile çalışıyor ve ilk kalıbı hemen presin altına getiriyor ve pres aşağı iniş yolunun belirli bir kısmını yüksek hızda iniyor ve bu yolun sonunda düşük hıza geçiyor ve kalıba ayarladığımız basınçta ve istediğimiz süre boyunca baskı uyguluyor ve kalıptan dışarıya düşük hızda çıkmaya başlıyor ve kalıptan kurtulunca yüksek hızda tekrar en üst seviyeye geri çıkıyor ve bekliyor.
Pres üst seviyeye çıkınca masa bir hidrolik kol geliyor ve ürünü kalıbın içerisinden alıyor ve ayarlanan noktaya götürüyor ve bırakıyor sonra kol tekrar ürün alma pozisyonuna gidip sıradaki ürünü bekliyor ve seneryo bu şekilde kendisini her kalıp için baştan tekrarlıyor.

Biraz daha aksiyon katmak isterseniz bu yuvarlak masa istenildiğinde 4 , 6 , 8 adet şeklinde çalışabilecek şekilde düzenlenebilmeli.

Bu seneryonun basite indirgenmiş durumudur biraz daha geliştirin size tam seneryoyu vereyim sizde göreceksiniz çok zor bir projedir servo motorlardan tutunda sıcaklık ölçmü , basınç okumak , dokunmatik panel makroları , otomatik vanalar v.s gibi birçok detay var normalde bu projede.

Tek başıma 3 ayımı aldı ve her günümü bu projeye ayırdım.
Size zahmet vereceğim ama rica etsem plc programıni ekleyebilir misiniz?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Size zahmet vereceğim ama rica etsem plc programıni ekleyebilir misiniz?
Maalesef ekleyemem çünkü bu program ticari olarak yapılmış bir sisteme ait o nedenle paylaşmam mümkün değil ama takıldığınız yeri sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
shox peki birşey sorabilir miyim ? Bu pressin hızını ne ile kontrol ediyorsunuz ?
 
shox peki birşey sorabilir miyim ? Bu pressin hızını ne ile kontrol ediyorsunuz ?
Presi aşağı indiren pistona linner cetvel bağlı mesafeye gelince düşün hız valfi devreye giriyor
 
Ben aslında o kullanılan valfi sormak istemiştim. Nasıl bir valf ve adı ne olarak geçiyor tam ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst