gepa kael karşılaştırması

Katılım
23 Mar 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar biliyorsunuz rölede bir çok marka var merak ettigim gepa marka röle ile kael marka arsında ne farklar var hangisi daha iyi kael kullanmadım ama gepa kullandım gepa çok iyi diyebilirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
gepa röle hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz?bugun gittiğim arızada gepa marka role vardı yanlış hesaplama yapıyordu birde o rolede 3 faza ait cos fiyi ekranda göstermiyor set up yaparken yani kondansatörleri tanırken süre veriyor süre bitiminde yine sıraasıyla alıp bırakıyor roleyi kullanmadığım için fazla bilgim yok ama entes rolenin kralı diyebilirim.
 
Her reaktif rölenin kendi özelliğine göre üstün ve zayıf yönleri vardır. Reaktif rölenin özelliğini çok iyi biliyorsanız, problemi çözmek çok kolaydır. Problemin çözümü reaktif rölede değil, doğru sistem kurulumundadır.
 
şahsi fikrim kael dört dörtlük role
 
Bence her reaktif röle dört dörtlüktür. Çünkü bir cihazın reaktif röle olması sağlanmışsa olay bitmiştir. Sonraki aşamada iş kesinlikle ve kesinlikle doğru sistem kurulumundadır.

Tristörlü sistemin zorunlu olduğu bir tesiste, klasik sistem reaktif röle kullanmak mümkün değildir, dört dörtlük olsa bile sonuç alınamaz. Klasik sistemle çözümlenebilen bir tesis için de tristörlü sistem veya Statik Var Sistemlerle problemi çözmeye kalkışmak maliyet açısından uygun olmayabilir veya kısacası işi size vermezler. Klasik sistemle çözülebilen bir tesiste tristörlü sistem kullanmamak, tristörlü sistemlerin dört dörtlük olmadığı anlamı taşımaz.
 
Sn.durceylan arkadaşımızla aynı fikirdeyim.Biz tanımıyoruz bilmiyoruz diye röleyi kötülemek doğru değil.Beğenmediğiniz rölenin ne kusuru var onu deyin.Kael temsilcisi Semih bey aramızda ve kral benim diyor.Bende hak veriyorum benim krallarımdan da biridir.Şöyle söyleyebilen varsa örneğin Kael rölede şöyle bir kusur var Semih bey cevabını versin veya kusuru varsa düzeltsin.Bu diğer markalar içinde böyle zira aramızda Grup Arge,Elektropan,Dycom,Alron markalarınında aynı Semih bey gibi beyin takımından direk muhatapları bulunuyor.
 
Röle hem görevini yapacak hemde programlanması kolay olacak hafızayı zamanla silmeyecek ekranı Türkçe olacak ve fiyatı uygun olacaktır.
Bizim stoklarımızda bulunup kullandığımız röleler

1: siemens prophi sabit yüklü büyük işletmelerde
2: Elektropan 12-18-24 kademeleri
3: Gepa programlanması çok basit ve görevini iyi yapıyor
4: Grup arge kopyası EDE
5: Erna
6: Entes kullanmıyoruz ama satış amaçlı
7: Zerovar :mad:
 
kael röleyi hemen her uygulamada kullanıyorum....
birkaç uygulamada er-na röleyi kullandım,performası gayet iyi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst