Genleşme tanklı dağıtım trafolarında yağ değişimi nasıl yapılır

il-ten

Üye
Katılım
25 Haz 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Selamunaleyküm iyi geceler. Sizlerden ricam konuya tam olarak vakıf uzmanından O.G trafolarda yağ değişimini baştan sona resimli olarak anlatabilirmisiniz. Bakmadığım yer kalmadı bununla ilgili döküman yok. Bide şu var başlıkta yazıyorlar içerikte yok lütfen bilen biri varsa yardımlarınızı beklıyorum. Saygılar teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu işlemin,nüvenin tanktan çıkarılarak fabrika veya atölye otramında yapılması en doğrusudur.Sadece yağı boşaltılıp yenisinin konması halinde,sargılar arasında birikmiş ve çökmüş ! kalıntıların temizlenmesi mümkün olmayabilir.
 
Fahri bey öncelikle alakanıza çok teşekkür ederim. Trafomuz 10 senelik bir trafo ve yağı hala cok temiz görünmekte ancak uzun sure silikajeller değişmemiş ve yağ kabı boş bırakılmış neticesinde yağ rutubetlenmiş test sonucu bu. Şimdi biz bu yagı değiştirme kararı aldık yağimızıda aldık sizden ricam işlem basamaklarını sıralamanız foto yada video olursa daha iyi olur. benim sizden en çok duymak istediğim;
1. Vakum hangi noktadan tatbik ediliyor ve bu işlem hangi aşamalarda yapılıyor.
2.buchholz havasının alınması işleminin incelikleri.
3.O.G buşinglerinden hava alma işleminin incelikleri.

İlginize çok teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Yardımlarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Yapılması gereken işlemi yaptım sonuç gayet başarılı trafom üç gündür devrede allaha şükür sorun yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst