Generatör Arızaları

Katılım
11 Ocak 2019
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar. Çalıştığım Fabrikada 21 mw Senkron Generatörümüz var. 17 mw civarı yükseldiğimizde generatörden trafo sesi gjbi bir ses gelmekte. Sebebi nedir diye siz değerli forum üyelerine danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar;
Normal bir durum diyebiliyorum.Çalıştığım santralde 2x5560kw toplam 11140kw 2 adet ünitemiz var ünite paralele girdiğinde kendinden ayarlı olduğu için 100kw ile 400kw yükte çalışıyor, ben set değeri girdikten sonra örneğin 3000kw' a setlediğimde yük aldığı zaman yani gücü yükseltmeye başladığı zaman özellikle 1000kw'tan sonra vınlama sesi barız duyuluyor. Aynı işlem güç trafosunda da oluyor. düşük güçte vınlama sesi az gelir tam yüke doğru çıkınca vınlama sesi artar diye biliyorum. Aksi bir durum olduğunda ssektorss arkadaşında dediği gibi sıcaklık değerlerinde anormal bir durum yoksa normal demektir.Birde ünite ikaz verilmeden boşta dönerken hiç vınlama sesi yok ikazı verdikten sonra hafif vınlama sesi duyuyorum bizim ünitelerden. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,620
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst