generatörün yüklenmesi nasıl oluyor

Eski santrallarda manual senkronizasyon yapılıyor. Tabi senkronatör kullanılarak. Gerçi senkronatör çihazı da çok pahalı değil ama analog kontrollü santrallarda öyle. Faz farkına göre devir artır veya azalt butonları, voltaja göre de ikazı artır veya azalt butonları kullanılarak faz ve gerilim farkları limit değere gelince kesiciyi kapat butonuna basılarak paralele giriliyor. Yeni sistemlerde senkronatör bu komutları otomatik gönderiyor.
Hocam şimdi bir sorum olacak.biz Scada üzerinden yükün set değeri iken 5mw iken 10 mw a set ettik.normalde aktif güç mildeki güçtür dedik dolayısıyla sadece governor ayar kanatları açması lazım devri sabit tutmak için.peki ne oluyorda ikaz akımıda artıyor.? Benim yükü arttırmam gerilimi nasıl etkiliyor? Normalde ikaz sistemi yüke bakmazsızın gerilim ve reaktif güç ayarı yapar.dolayısıyla ben yükü arttırdığımda benim ikazım da artıyorsa benim gerilim ve reaktif gücümde birşeyler oluyor demektir.Bende bu ilişkiyi merak ediyorum.şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İkaz sisteminde otomatik voltaj regülatörü var. Siz hız regülatöründen gücü arttırdığınızda reaktif güç değişecek. İkaz voltajı otomatik olarak adapte edecek, çıkılan güce uygun ikaz akımı oluşturacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst