General Electric Motorlu Şalter Motor Değişimi

fransua06

Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar.
Çalıştıgım şirkette transfer panosunda 2500 A General Elektrik Çekmeceli Tip motorlu şalter var. Enerji geldiğinde motor şalteri kurmuyor. Ben motoru değiştirmek istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tesekkurler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
aynı sorun benım calıstıgım fırmadada var bende motoru degıstırmek ıstıyorum bu konuda bızı aydınlatırsanız sevınırız arkadaslar..su anda cıddı sorunlar yasamaktayız...ılgılenenen arkadaslara sımdıden cok tskler
 
Bence motor yerine bu motorun devrelerinde sigorta varsa onu yoksa da bağlantılarını kontrol edin ; motorun yanık olması düşük ihtimaldir ; çünkü yanık bir kurma motoru kendisine ait besleme devresindede ya sigorta attırır ya da besleme devrelerine zarar verir diye düşünüyorum.
 
Motorlu kompak şalterin motor kısmı kompleks bir yapıya sahiptir,Motor kısmı bir kaç milim aşağı yada yukarı takıldığında yada yerinden oynadığında bir daha ayarını kolay kolay tutturamazsınız.Profesyonel yardım almanızda fayda var..
En azından Değişim yerine mevcut motorun arızasını çözmeye çalışın..Çok fazla açma-kapama yaptığından dolayı motor yerinden oynamış olabilir..
 
hocam motor yanık degıl zaten enerjı geldıgınde sebeke salterı son asamasını kuramıyor elle kolu asagı az bastıgımızda kuruyor ..herhangı bır sıgorta falanda attırmıyor ...salter motoru su an geldı ama degıstırmesını nasıl yaparız bılmıyorum bırazda mekanıge gırdıgı ıcın konu yayı falan bıraktırrıp tekrar elle kurmak gerekıyomus bunu anlayamadım ...
 
hocam zaten bız bu sorunu hep yasıyoruz bu salterde kendımız degıstırdıgımızde ayarının tutturamassak yıne aynı sorunla karsılasıcaz sanırım ??pekı sız hıc degıstırdınızmı degıstırme konusunda bıraz yardımcı olabılırmısınız?
 
bu kadar korkmayın bu işlerden.biraz mekanik ve elektrik bilginiz varsa bu işi rahat çözersiniz.
sanırım mekanizmanın kontrol ettiği kurma siwichi nin ayarında sorun var.normalde sistem kurulu değilse enerji geldiği anda yayı kurar.sonra bu swich enerjiyi keser taki sistem açama kapama yapıp yay boşalıncaya kadar yay boşalınca motora tekrar enerji gelir ve motor tekrar yayı kurar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst