Gemo ile nasıl çözerim

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Üzerinde basınç sensörü, hidrolik silindiri ileri ve geri yönde hareket ettirecek iki adet valf bulunan sistemin şu şekilde çalışması isteniyor. İleri butonuna basıldığında ileri valf enerjilenecek piston hareket edecek basınç istenilen değere ulaştığında ileri valfinin enerjisi kesilecektir. Geri butonuna basıldığında ise geri valfi enerjilenecek ve basınç istenilen değere ulaştığında geri valfi enerjisi kesilecektir. Piston, butonlara basıldığı müddetçe hareket edecektir. Sistemde bir adet basınç sensörü bulunmaktadır.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Selam gemolarla biraz uğraştım yapılır
Hidrolik pres mi yapılacak?,
Basınç sensörü 0-6 bar arası mı çalışacak
Gemo AR2A da 2 tane analog giriş ucu var yanlış bilmiyorsam, Basınç sensörü nü takacağın yeri nokta olarak belirt gerisini hallederiz.
 
Hidrolik pres değil sadece hidrolik silindir ileri geri hareket ettirilecek basınç sensörümüz analog değil yeterli basınca ulaştığında kontak kapatıyor
 
gemonun 0-10 v analog girişli modelini alıp, transmitter bağlatısını yaptıktan sonra aşağıdaki gibi programlarsanız zannedersem işinizi görür.
denemedim ama zannedersem çalışır. basıncı kalibre etmeniz gerekiyor.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
 
İlginiz için teşekkür ederim. Basınç sensörümüz analog olmadığı için yukarıdaki çözümü deneyemedim . Sorunu çift basınç sensörü kullanarak çözdük .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst