Gemo Ürünleri ile İlgili Sorunlar Buraya !!!

Hangi ladder versiyonu nu kullanacaksınız? Yada cihaz ın tam kodunu buraya yazın. Model e göre ladder versiyonu farklı oluyor
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba üstadlarım 1 tane (yerli ve milli )AR2-A aldım program yazmaya çalışıyorum fakat daha önce hiç ladder ile yazmamıştım beceremedim. Biraz denedim fakat birbirine bağlayamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler. örnek çalışmayı ekte yükledim biraz eksiği kaldı.

Din1: 1. start DQ1: Pompa 1
Din2: 2. start DQ2: Pompa 2
Din6: Çalıştır DQ3: Valf 1
DQ4: Valf 2
DQ5: Valf 3
DQ6: Motor 1

Din1 1. start butonuna basıldığında DQ3 valf 1 çalışacak. Din6 çalıştır butonuna basıldığında DQ3 valf 1 i devreden çıkarıp DQ1 pompa 1 ve DQ5 valf 3 5 dakika çalışacak. Son 20 sn kala DQ2 Pompa 2 çalışacak ve tamamen duracak.

Din2 2. start butonuna basıldığında DQ3 valf 1 çalışacak. Din6 çalıştır butonuna basıldığında DQ3 valf 1 i devreden çıkarıp DQ1 pompa 1 ve DQ5 valf 3ü 5 dakika çalıştıracak. Son 20 sn DQ2 Pompa 2 çalışacak duracak ve DQ4 valf 2 ve DQ6 motor 1 i çalıştıracak ( DQ6 motor 1 2 dakika çalışıp duracak ) Din6 çalıştır butonuna basıldığında DQ1 pompa1 12 dk çalışacak. Son 2 dk kala DQ5 valf3 çalışacak. Son 20 sn kala DQ2 Pompa 2 çalışacak. 12 dk bittiğinde bittiğinde DQ3 valf 1 çalışacak. Din6 çalıştır butonuna basıldığında DQ3 valf 1 i devreden çıkarıp DQ1 pompa 1 ve DQ5 valf 3 5 dakika çalışacak. Son 20 sn kala DQ2 Pompa 2 çalışacak ve tamamen duracak.
 

Ekli dosyalar

  • yk.zip
    24.9 KB · Görüntüleme: 17
Yeni başladığım işyerinde gemonun AR1-A modeli plc ler var fakat ben bu plclere bağlanamıyorum
Siteden indirdiğim programların her versiyonunu denedim. Ki bendeki cihazlar açılırken V1.1 olarak açılıyor.
Elimizdeki AR2A modellerine V2.4 editörü ile bağlanabiliyorum.
gemo hata v1.1.PNG

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Hiç uğraşmayın gemo nun üretici firması dahi yardımcı olmuyor. Ürünleri satıyorlar teknik destek yok. Küçük bir yardım istedim başka yere yönlendiriyorlar. Beni tamirci zannettiler galiba ben sürekli makina üretip plc programlayıp satan bir firmayım. Başka firmadan 2 yılda 500 den fazla plc aldım taktım o firma artık üretimi durdurmuş bende yerli olsun diye gemo yu tercih ettim ama sonuç sıfır 0
 
Hayır kullanmadım plc ler hakkında profesyonel değilim aslında gemo nun hakkını yememek lazım belki benim beceriksizliğim olabilir. Yinede küçük bir yardım herşeyi değiştirebilir diye düşünüyorum
 
Mrb Okan bey firmamızda hidrolik presler var bunları gemo plc ile liner cetvel kullanarak pozisyonlayabilir miyiz tskr
 
hepnize selamlar. menu tasariminda yardima ihtiyacim var. örnek proqramda zaman rölesi ile menu tasarimi var ve ben onu yeniden özüm edirem. ön panelden set yapmak olmuyor.
ornek proqramda menu tasarimi aktiv ve satirlar qaqarengde. mende isi qirmizi olub duruyor.
lutfen yardim edin.tesekkur edirem
 
Gemo ile ilgili herkesin bir sorusu var ama net bir cevap alamıyoruz,boyle giderse gemo ya olan ilgi azalacak panocular başka marka kullanma gereksinimi duyacak elestirim gemoya hiçbir üye üzerine alınmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,586
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst