Gemi elektrik zabiti, gemi elektrikçisi nasıl olunur?

varakula

Üye
Katılım
4 Kas 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
gemi elektrik zabiti olmak istiyorsanız bilmek istediğiniz herşey:
http://gemielektrigi.wordpress.com

http://gemielektrigi.wordpress.com
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm varakula ben sizden daha önce gemi elektriği ile ilgili döküman istemiştim yalovadan verebilirim demiştiniz yanılmıyorsam eğer doğru hatırlıyorsam lütfen cvap yazarmısınız şimdidedn teşekkürler kolay gelsin
 
gemi eletriği işte nötör yok saşe denizden bir lamba 220 yerine 110 110 =220 veya 55+55=110 ile yanar gerisini çöz temel bu 480 volt üretir makine

kumandan varsa iş kolay tabi makineleri tanımak lazım ne kadar bil olursa olsun en az bir yıl gemide çalışmak lazım bence çünkü makinaların çalışma perensibini bilmelisin zabit
 
arkadaşım sen gemide çalıştın mı yoksa kulaktan dolma mı yazıyorsun? nötr yok doğru da 'şase denizden' ne demek? insanlar zaten bişey öğrenmek için burdalar siz bir de noktasız virgülsüz karma karışık yazmışsınız. ben 8 gemide çalıştım jeneratör 380v. veya 440v. tur. hadi diyelim. 480v.luk jeneratör de olsun. ee tek o mu yani 380v.u niye yazmıyorsun?
varakula nın sorusuna gelirsek: myo veya mühendislik mezunu isen elektrik zabiti, lise mezunu isen elektrikçi yeterliğine sahip olursun. aslında ikisi de aynıdır çünkü bu işin pirlerinin çoğunun yağcı ehliyeti vardır. gemilerde elektrik zabiti çalıştırmak zorunlu olmadığı için kağıdına değil kabiliyetine bakarlar. neyse diplomanla birlikte herhangi bir liman başkanlığına gidersin sınavsız ehliyetini alırsın. tabi sınavsız derken STCW belgeleri için sınava gireceksin. onlar da ne dersen gemide çalışan her personelin aldığı belgeler. yalnız ver parayı al belgeyi şeklinde verilir ki devletin denizcileri soyma yollarından biridir. kursları zengin etmek için bir uygulama sınavdan 10 dakika önce 2 foto ile git, sınavda cevapları söylüyorlar zaten..
 
başlıkla alakası yok belki ama gemilerde neden genellikle nötr yoktur?
 
Gemi elektriğinde nötr yok deyip geçerseniz hata yaparsınız. 5 sene projelendirme, 3 sene de sahada çalışmış bir mühendis olarak şu kadarını söyleyeyim, Özellikle cruise gemilerinde ve yolcu taşıyan gemilerde olmak üzere nötrlü jeneratörler gayet de tercih edilen ugulamalardır, nötrleri alternatör sargılarının yıldızının ortasından alırlar. bu tercihin sebebi de tabii ki olağanüstü 220 veya 110 volt yükü kaldıracak trafolara yer ayırmak istememeleri, dolayısıyle faz nötr bağlantı yaparak aydınlatma hatlarını filan beslerler. Tabi bu durumda Klas kuralları tamamen değişiktir, nötr içeren elektrik tesisatının tüm klaslarda farklı gereksinimleri vardır, uymazsanız öttürürler. İzolasyon trafoları ve kaçak akım koruma cihazları kullanma şartı bunlardan biridir. gemi gövdesini de izole tutmak zorundasınız. gibi gibi. sorularınız olursa sorabilirsiniz.
 
Slm arkadaşlar ben tedaş elektrik Arıza da çalışıyorum. Gemi elektrik zabiti olmak istiyorum. ola bilirmiyim. Nerden nasıl başlamalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Merhabalar

Tekne ve Yat elektriği elektroniği hakkında bilgisi becerisi tecrübesi olan varmı. Forumda Gemi elektriği elektroniği var ama popüler sektör tekne yat dediğimiz Marin Elektronik hakkında bilgi paylaşımı yapabilir miyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst