Gem, Toprak Direnci Düşürücü;

...Okuduğum kadarıyla çok sağlıklı bir topraklama sağlanması açısından, pahallı olsa bile çok uygun bir çözüm...

-------------------------------------------------------------
"İnsanlar, bahsettikleri şeylerle hayatta bir ünvan kazanırlar: Politikacı iseniz, insanlar için yaptığınız icraatlarla; mühendisseniz, iş yerinde yaptığınız mühendislik çözümlerle; yada doktorsanız, hayatını kurtardığınız insan sayısı; onların aynadaki görüntüsüdür..."
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.ahmetturanakkus ;
Torba olarak kullanmanıza gerek yok ,topraklama kazıgını yada levhasının etrafını kaplıyacak kadar olması yeterli olacaktır.Konuyu daha detaylı okur iseniz anlayacaksınız.
Saygılarımla

Emrah Kardeş selam sayfanın en başındaki konun çok uzun olduğundan o konuya bu alıntıdan cevap yazmak istedim.

GEM Tozu dediğiniz olay 1992 de geldi demişsiniz. Nereden bilmektesiniz? Peki bunu ilk hangi firma getirdi. Tarihini bildiğiniz gibi getirenide biliryorsunuzdur? Bunu yanıtlar iseniz size bir sorum daha olacaktır.
 
bu tozu bende kullandım ayrı bir topraklama hattı çektik toprak dolgu topraktı sonra bu tozu getirttik kullandık işimize yaradı
 
bu nasıl görünüyor? satılan yerler nereler? izmirde varmı?
 
Gem diğer direnç düşürücülere göre biraz daha pahalıdır. Adetli kullanılacaksa diğer markaları da deneyebilirsiniz, uyğulamalarda yaklaşık aynı değerleri verebiliyor.
 
arkadaslar gem tozunu nereden temın edebilirim.fiyatları ile beraber firma linkleri verebilirmisiniz
 
Dameks'ten ( 02324580010 ) bulabilirsiniz.
 
Bu veya benzeri bir toza ihtiyacım var.İşletmede lpg tankları topraklamasında ölçüm sonrası değerlerin yüksek olduğunu gördük.EMO'nun ölçümü sonrası hazırladığı raporda topraklamanın güçlendirilmesi, topraklama levhalarının yanına kömür tozu ilave edilmesi gibi bi öneri sunulmuş.Konuyu lpg firmaları ile görüştüm, onlarda benzeri bir uygulama önerdiler.Kömür tozu veya gem tozu aynı işlem içinmi kullanılır ve etkileri nasıldır ?
 
Gem tozunun yeterli olmadığını söyleyen bir ustayla görüştüm bu konuda tecrübesi olan aktarabilir mi acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst