Gelecek kaygısı hk.?

Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
35
Konum
Sivas/Divriği
Merhaba arkadaşlar veya abilerim

Yeri burasımı bilmiyorum ama Bu konu benim için çok önemli. Çünkü gelecek kaygısı içersindeym.
Yaşım 22 İzmirliyim.
2005 yılında End. Mes. lis. Elektrik bölümünden mezun oldum
2007 yılında Marmara üni. elektrik öğretmenliği kazandım.
şuan 3. sınıfa geçtim. bölümümü güzel bir şekilde okumaktayım. Öğretmenlik atamasından ümidim olmadığı için alan olarak otomasyona yöneldim. otomasyonuda seviyorum tabi, kurslarına katılarak ve ingilizce öğrenerek kendimi geliştiriyorum Ama katsayı kalktığı için tekrar öss ye çalışıp ( üniye devam ederken) elektrk-elektronik mühendisliğinemi girmeye çalışsam acaba, diyorum. Şuan çıkmazdayım lütfen yardım edin Sizin söyleyeceğiniz her kelime benim için çok önemli sizler bu işlerin içersindesiniz. siz benim yerimde olsanız ne yapardınız.

Şimdiden çok teşekkür ederim... Saygılarımla....
 
şimdi kardeşim 3 yıl okulda okumuşsun.mezun olmana 1 yıl kalmış.son kararı yine sen ver.ben 1995 end.mes.lisesimezunuyum.sana ne kadar akıl verebilirim bilmiyorum.ama
ben bildiğimi söyleyeyim gerisi sana kalmış.yukarda da yazdım.3 yıl okumuşsun.illa müh.olacağım diyorsan okulun bittikten sonra 1 yıl daha okuyarak müh.olabiliyorsun.bu hakkınız var.ayrıca öğretmenlik diplomasıyla işyeri açma ve teknik eleman olarak çalışma hakkında var.ben bu krizden önce ist.türkiyenin en büyük cnc torna ve freze satış ve servisi yapan tezmaksan a.ş. çalışıyordum.burada servis elemanlarının çoğu öğretmenlik mezunuydu.mühendislerde vardı tabi.ama teknik öğretmenlik mezunlarıda tercih ediliyordu.bence bu okulu bitirmen mesleki açıdan çok şey kaybettirmez.ayrıca okul bittikten sonra 1 yıl daha okuyarak müh.diploması zaten alabiliyorsun.tekrar 4 yıl okumana bence gerek yok!ama yinede tercih senin.
 
Green_Ghost arkadaşım
8 senedir otomasyon ve test sistemleri üzerine yurt içi yurt dışı birçok işte yer aldım.Yurt dışında gittiğim çoğu firmada Mühendis muamelesi yapılırdı.Çünkü işi bitireni teslim eden sorunlarla uğraşan olduğum için.Bunu kendimi övmek için söylemiyorum.Yurt dışında gerçekten teknik elemana değer var.Özellikle Türkiye'de teknik eleman kavramıyla yetiştiyse yani her işe bakan göreviyle.Yurt dışında takdir görüsüyorsun ama Türkiyede basit bir teknisyen gözüyle bakılıyor ve bu yüzdende maaşınız hep teknisyen, tekniker veya teknik öğretmen düzeyinde kalıyor hiç mühendis düzeyine çıkmıyor.
Tabi bu bir genelleme.İstisnalar kaydeyi bozmaz.Ama şansın biraz iyi olsun birazla tanıdık vasıtasıyla kurumsal bir firmada parmak ile gösterebilecek mühendis olamayı başarıbilirsen hem mesleki tatmini yaşarsın hemde maaşın iyi olur.
O yüzden ki uzun lafın kısası bence en kestirmeden Mühendis olamaya çalış olamazsanda uzun yoldan mühendis ol inanki kaybettiğin zamanın parasını ileride çok rahat çıkaracaksın.İyi ki okudum diyeceksin.
Şöyle bir örnek vereyim.Kısa bir süre çalıştığım orta ölçekli bir firmada Teknik öğretmene tekniker gözüyle bakıyorlar her işe onu yönlendiriyor.Montajıda projeyide o koşturuyordu.Teknikerle 100 Tl maaş farkı oluyordu sadece.Ama birde mühendis arkadaş vardı sadece işi ekip şefiydi 1.000 Tl fark atıyordu.
 
Fikirleriniz için çokk teşekkür ederim. okul bittikten sonra 1 yıl daha okuyup mühendis olma şansın Türkiye de yok diye biliyorum.olsa seve seve okurum. ya Almanyada yada bosna hersekte yapabiliyorsun sanırım. Kendi yaşadıklarınızdan örnekler verdiğiniz içinde teşekkür ederim. İlla mühendis olacağım demiyorum ama bu ülkede elektrk öğretmenliğini bitirip aç kalmaktan kaygı duyuyorum oyüzden hedefimi yükselteyimmi yoksa gerek yokmu diye kafam karışık.
 
arkadaşım ne kaygısı çekiyosunki meslekteki 25. yılımı doldurdum iyiki elektrikci olmuşum tamamen ehli keyif mesleğidir. Bi kontrol kalemi bi pense sermaye bu. Dürüst ol işine hile karıştırma parayı azımsama iyi bi ustaya önce iyi bir çırak ol bir flouresant bağlamayı öğrenince ustayım diye piyasaya çıkma seni ham yaparlar. sana tavsiyem dürüst ve sabırlı ol.
 
Mühendis olmaya bak dostum.
Sistem yada bakış açısının değişmesi 10 seneyi bulur. Sen öğretmen olarak teknik bilgin süper de olsa, şansın olmadan bir yere %50 ihtimal gelirsin.
Ama mühendissen ve birşey bilmiyorsan bile zaten aynı seviyeye %60 ihtimal gelebiliyorsun.

Anlatabilmişimdir umarım.
 
mühendislik okumak için maddi olarak sıkıntınız yoksa okumanızı tavsiye ederim almış olduğunuz eğitimle beraber kaliteli aranan bir mühendis olma şansınız çok yüksek
 
türkiyede bu hakkın var ama senin aynı bölümde okuyan bir akrabam var.ondan öğrendiğim kadarıyla müh.için başvuru yapılması ve okulunda teknik öğretmenliği bitirenler için müh.eğitimini açması lazım.(yanlış olabilir benim bildiğim bu)
mühendisliğe gelince diploması çok işe yarıyor.ama eğer sen kendi işini kurmak dahi istesen elindeki diploma sana yetiyor.elektrik yetki belgeleri bölümünü inceleyebilirsin bu konuda.imza yetkinizde hatırı sayılır güçte bir fabrika için yeterli.yinede karar senin.
burada yazılanlara bakma sende hem okuldan hemde başka kaynaklardan bu konuyu araştır.
 
Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim. Hedefimi hala belirlemiş değilim. Önümüzdeki günlerde belirlemeyi umuyorum. Saygılarımla.
 
Sigortan eğer yoksa bir işe gir.Sigorta yaptır kendini.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,806
Son üye
Burak5316

Yeni konular

Geri
Üst