GEA Chiller AL401 arızası

burak737

Üye
Katılım
7 Kas 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
67
Merhaba arkadaşlar ;

GEA marka GLAC 5703 model Chillerimiz AL401 hatası vermektedir. GEA nın kitabında bu arıza kodu için "Fault, sensor 1" demektedir. Sizce bu 1.sensördeki hatadan kasıt nedir ? Veya bu arıza ile ilgili olarak fikir sahibi olan bir arkadaşım bana yardımcı olabilir mi ?
Teşekkür Ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
cihaz hakkında elimde döküman ve şema yok ama sensör sıralamalarına bakmak lazım..

Olası problem çıkış suyu sıcaklığı sensörü olabilir.. Cihazlarda en önemli yani ilk sırada gelen sensörlerdendir..

Cihaz hakkında biraz bilgi edinirsem daha detaylı yardımcı olabilirim. Elinizde dökümanlar dijital ortamda varsa foruma yuklerseniz sevinirim..
 
Serkan arkadaşımın dediği gibi arızalı yada yanlış okuyan bir sensörden dolayı fault veriyor. Bende oreration manuel var ve burada arıza kodları yazıyor ve otomatik resetli bir alarm olduğunu belirtiyor. yani arıza normale döndüğünde chiller otomatik olarak devreye girecek. Sensörün hangisi olduğu ile ilgili bir bilgi yok. dış hava sıcaklığı, programlanan chiller çalışma şartlarında ki sıcaklıktan aşağıda olması durumunda da bu arızayı verebilir. Elektrik şemasından sensörün yerini tespit edip arızalı olup olmadığının kontrolün yapılması gerekiyor. Yada chiller kontrol panelinden parametreler kontrol edilerek cihazın dış hava çalışma sıcaklık parametrelerinin kontrol edilmesi gerekebilir.

Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst