Ge Fanuc PLC yardım

vvkaymak

Uzman Üye
Katılım
15 Eyl 2007
Mesajlar
589
Puanları
221
Yaş
49
Konum
Manisa
arkadaşlar ge fanuc 90-30 plc ile çalışan bir makinede bazı değişiklikler yapmam gerekiyor. plc nin com portuna bağlı bir pc den makina verilerini operatör giriyor. Pc deki yazılıma müdahale edemiyorum. Bende bir op.panel koyup istenen verileri op.panelden girmeyi düşünüyorum. mevcut pc com porta bağlı en kolay hangi op. panel ile hangi porttan haberleşe bilirim. Bilgisi veya yorumu olan varmı. saygılar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Parametreler PC den geliyor ama ya komutlar da (aç,kapa,topla vs) bilgisayardan geliyorsa? Oparatör paneli çözüm gibi gözükmüyor bence, muhtemelen net bir şekilde şunu söyleyebilirim Comport kablosunu sökünce ve makineyi kapatıp açınca makineniz normal işlemine devam ediyormu ? Ediyorsa Easy wiev işinizi görür. Çalışmıyorsa o zaman masa üstü yazılımının tekrar yazılması gerekiyor.

Kolay gelsin...
 
90-30 ile besleme üzerinden snp ile mi haberleşiyor.yoksa ilave kart ilemi haberleşiyor.yani haberleşme modülü ile?
bide seagate arkadaşın dediği gibi pc kapalıyken makina çalışıyormu ? veya değerleri makinaya gönderip pcyi kapattığınızda makina işlemeye devam ediyormu?
birde pcdeki program yazılmış bir programmı veya Scada ile oluşturulmuş bir programmı?
 
Makinaya start verildikten sonra pc yi sökebiliyorum. Pc dos ortamında yazılmış bir programı var sadece op. panel gibi kullanılmış ama trent ve alarm işlemleri izleyebiliyoruz. fotoğrafınıda ekliyorum.
img00428201301111255.jpg
 
hımm besleme üzerinden snp rs422 ile haberleşiyor.elinde xp veya win7 yüklü bir pc varmı?
eğer elinde plc programı yoksa.en kolay olarak versapro yükleyip plcdeki programı harddiske çekebilirsin.
eğer elinde varsa eski bir sistem olduğu için muhtemelen lm90 ile yazılmıştır versapro ile kolayca convert edebilirsin.
eğer yoksa dediğim gibi plcden çek programı.okuyacağın adresler alarm bitleri yazacağın adresleri filan çıkart bana söyle sana birşeyler yazayım vereyim.sadece adreslere yazıp okuyacaksan fazla zamanımı almaz.operatör paneli ile uğraşıp masraf yapma boş yere.
 
elimde versa pro var plc programını çekebiliyorum. lm90 da var. Benim istediğim mevcut pc ye dokunmadan bir operatör panel koyup bazı verileri operatör panelden girmek, diğer veriler gene pc den girilecek.
 
tamam da paneli nasıl bağlayacaksın haberleşme portun bir tane snp kullanıyor bus adreslemesi gibi bir şansın yok ya pc bağlayacaksın yada panel.
 
işte bu noktada başka bir op. panel bağlıyabilmem için hardware e bir modül (ethernet veye rs232) ekleyerek bir çözüm yaratmak mümkün olurmu.
 
alt rack ta boş yer varsa communication module takarak okuma yazma yapabilirsin.
Module numarası = IC693CMM311 Communications Coprocessor Module (CMM).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,562
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst