Ge-Fanuc 90 30 haberleşme

argwin

Üye
Katılım
28 Ara 2006
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
55
Arkadaşlar merhaba

90-30 PLC'ye Pc den bağlanabilmem için hangi kablo bağlantısını kullanabilirim yada arada çevirici bir adaptor kullanmam gerekirmi.?

Döküman ve haberleşme bağlantı bilgilerine ihtiyacım var.

bilgisi olan arakdaşlar yardımcı olabilirlermi

teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
S.A Bulundugum iş yerinde bir cok yerde 90 30 serisi kullanılıyor power suplly üzerinde 15 pin sokete bir çevirici takılıyor ama protokolünü bilmiyorum dökümanlara ulasabilirsem paylasırım stoks pazarlama adında bir firma söylemişlerdi ge fanus getiren firma cevicinin üzerinde firmanın adı yazıyor bildigim kadarıyla dokumanlarda baglantı protokolleri mevcut ulasırsam tabii ulasırsam
 
S.A Biraz geç oldu ilgilenemedim kusura bakma arkadasım, anladıgım kadarıyla 9030 haberlsme portu rs 422 bahsettigim gibi dönüştürücüyü alırsı yada delta marka IFD 8500 converter ile baglanabilirsin, linkteki semalarda baglantı ucları mevcut ben denemedim IFD 8500 elimde mevcut oldugu için ben s 7 200 plc ye baglanıyorum yoksa s 7 200 için pahalı bir çözüm Ifd 8500 ün avantajı rs 485 ve rs422 yi rs 232 ye dönüştürmesi bahsettigim stox marka dönüştürücüye baglı kalmak istemiyorsanız arastrın hangisi avantaj ise degerlendirin
 
Biz o CPU ya da power supply üzerinde bulunan bahsettiğiniz port SNP portu olarak geçer ve bilgisayarınızla bu port arası bağlantıyı yapabilmeniz için Seri-SNP kablolar mevcuttur. Bir tarafı seri portunuza diğer tarafı da SNP porta bağlanmaya uygun kablolardır. Bu kabloyu temin ederek bağlanabilirsiniz. Detaylara google üzerinde SNP GE 90-30 gibi anahtar kelimelerle ulaşabilirsiniz. Bu arada 15 pin olan bu portun RS422 olmadığını belirtir SNP portu olduğunu tekrar hatırlatırım. RS-232 den RS422 ya da 485 e dönüştürücü kullanarak bağlanamazsınız. SNP bağlantı yapısı RS422 den farklıdır.
 
Merhabalar,
Elinizde normal ethernet kablosu ve proficy machine editon programı varsa ayrıca plc'nin IP numarasını biliyorsan kolaylıkla bağlanabilirsin. İyi çalışmalar
 
SNP soketi ve standart rs232 kablosu ile bağlantı sağlarsın. SNP soketinin orjinalleri pahalıdır. orjinali gibi sorunsuz çalışan elyapımı SNP lere ulaşmak istersen benimle irtibat kurabilirsin.
 
sn alform muadil ürünün fiyatı ve garanti şartları nedir?
 
sn. aliplc mail attım size
 
Biraz geç oldu ama yararlı olabilir.90-30 un üzerindeki RJ-11 portu (ethernet portuna benzer biraz dardır sanırım 6 pin) RS-232 dir. Bilgisayarın seri portuna yapılan bağlantıyla SNP ye ihtiyaç duymadan bağlantı sağlanabilir ancak uzak mesafelerde rs-232 yapısına bağlı olarak haberleşme sağlanamaz.ben yaklaşık 15 metre mesafeden bağlantı sağlayabildim hızı snp ye göre düşük. 3 kablolu basit bir bağlantısı var ancak şuanda hatırlayamıyorum en yakında zamanda bağlantı şemasını eklemeye çalışacağım.
 
hocam kablonun bağlantı şemasını göndere bilirmisiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst