Geçici Ustalık Belgesi

Katılım
12 Kas 2010
Mesajlar
164
Puanları
1
3194 Sayılı İmar Kanununun 28. Maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgesi sahibi olmaları zorunludur.Bu kapsamda, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin demir, betonarme kalıbı, çatı, duvar , boya, sıva , yalıtım vb. inşaat işleri ile sıhhi, kalorifer ve elektrik tesisatına ilişkin ustalık branşlarında yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecektir.Geçici Ustalık Yetki Belgesi alınabilmesi için gerekli başvuruların, inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı veya sosyal güvenlik kuruluşundan alınacak belge ile, 1 Ocak 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye yapabileceği, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren cezalı duruma düşülmemesi için Geçici Ustalık Yetki Belgesi’nin, gerekli başvuru yapılmak suretiyle en kısa zamanda alınması gerekmektedir.
İlgili idarelerce ve yapı denetim kuruluşlarınca şantiyelerde yapılacak kontrollerle, ustaların yaptıkları işe uygun yetki belgelerinin olup olmadığının denetleneceği, belge sahibi olmayan ustalar nedeniyle 3194 sayılı İmar Kanununun 28’inci ve 42’inci maddeleri gereği cezalı duruma düşülmemesi için, Geçici Ustalık Yetki Belgesi almak üzere, bir an önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye başvurmaları gerekmektedir.

Bu belgeyi almak biraz kolay galiba. Şimdi bu belgeyi hakkıyla alanlara haksızlık olmuyor mu? Adam çıraklıktan ustalığa kadar okuyor çalışıyor, hak ediyor öbür tarafta adam mütahhitten bir imza alması yetiyor. Tamam iyi düşünülmüş bir kanun ama ustalık bu kadar basit değil.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst