Geç Çalışan LPG’li Araç için Devre?

uzunsalih

Üye
Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Ustalar benim araç son zamanlar geç çalışmaya başladı servise gittim bana bir elektrik elektronikten anlayan birini bulup bir devre varmış röle falan takılıyomuş... bilgisi olan varmı nasıl yapılıyor ?
 
kardeş biraz konuyu açarsan yardımcıolmaya çalışacam. senin arabanda normal tip lpgmi yoksa sıralı sistem lpgmi eger normal tip ise önce benzin çalıştırıp sonra lpg ye geçecek.
 
kardeşim arabanın markası nedir .Eğer renolt ise normal eğer başka marka ise konuşalım yazalım
 
Konu basit aslında,benim aracımda geç çalışıyor.kontağı açık tık diye röle sesini bekliyorsun sonra 3 saniye daha bekle ki arabanın kabrüratörüne lpg gelsin.ama yetmiyor.bir kez daha karbüretötü doldurmak için kontağı açıp aynısını yapıyorssun.Bu sefer tık diye çalışır.lpg / benzin geçiş anahtarı üzerinde eski modellerde jikle butonu vardı artık yok.ondan bulursan iş biter çalıştırmadan 2-3 kez basarsın tık diye çalışır.daha olmadı elektrikçi bir anahtar takar, lpg selenoidini çeker bırakır bu anahtar yine işiniz çözülür.selamlar
 
ECU (Motor Kontrol Ünitesi) otomobilin motor bölümünde veya yolcu kabini içinde bir yere monte edilmiştir. Boyutları bir oto teybinden daha küçüktür. Bu küçük cihaz birden fazla microbilgisayar içermekte ve motorun değişen koşullarda en verimli şekilde yönetimini sağlamaktadir. Bu microbilgisayarlar, EPROM bir chip içerisinde bulunan bir programı çalıştırmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst