Gaz kaçak dedektörü

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Soğutmaci arkadaşlardan gaz kaçak dedektörü kullanan var mi. Faydalı oluyor mu. Her hangi bir kacak cihazı işe yarar mi yoksa sadece soğutucu gazlar için olan modeller mi kullanılmali.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Mrb,

Refco rx-1 kaçak dedektörüm var. Aracımda duruyor. 10 yıldır bende. işime 2 kez yaradı. Bulamadığım kaçağı bu dedektörle buldum.

Ancak ,

Çoğunlukla köpükle kaçak buluyorum. Artık kaçak nerde diye bir cihaza bakınca insan nerede olacağını hissediyor. Çok nadir yada küçük kaçaklarda biraz zorlanıyorum. Onlarda azot basıp kaçak aramasını yapıyorum.

Dedektör konusunda dediğim gibi 10 yılda bir kaç kez kullandım. Sorun kapalı alanda genelde kazan dairelerinde farklı gazlarada tepki veriyor. Açık alanda ise rüzgar varsa tepki vermeyebiliyor.

Kesinlikle soğutucu gaza uygun dedektör olmalı.

80f98c7fa63e523b829e36cbd10daec9.jpeg
dfe72994cc3d668ff29086b740104b29.jpeg
 
Bizim is yerinde rothenberger var bitane. Onu denedim bi kac kez kendime de alsam mi dedim. Köpük gibi olmuyor evet. Bide kaçak yoksa yinede ötüyorsa diye şüphe ediyorum. O zaman uğraş dur.
Bu arada saatle basınc kacak kontrolu yaparken yüksek basınç saati mi daha çabuk fikir verir alçak basınç saatimi abi. Kaçak varsa sistem de. Mavi saat daha hassas olduğu için daha kolay düşer diye düşünüyorum basınc doğru mu. Düşen basıncı daha kolay görüruz yani
 
Evet bu dedektörler kaçak olmadanda çevresel etkenlerden ötüyor.

Ben azot testinde basınç kontrolünü alçak basınç tarafında yapıyorum. Birde baktığım cihazların üzerinde basınç transduceri var ve ekranda gösteriyor. Oda faydalı oluyor.

Manifoldların yüksek basınçları benim test basıncımın çok çok üzerinde olduğu için alçak basıncı kullanıyorum. Test basıncımız 8 - 10 bar. Daha üzerine çıkamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst