Garip bir sorunum var

komşuda veya başka bir yerde bilğisayar ve monitörü denediniz mi ?
sizin dairede test bilğisayar sizden başka bir monitör .
monitörün besleme devresinden olabilir .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
o zaman bilğisayrınızda oluyor ekran kartında problem ?
burada
1 - bilğisayarınızdan ( bilğ+ monitör ) mı ? komple başka yerde deneyin ne olacak ?
eğer olmassa düzgün çalışıyorsa elektrik tesisatıdır .
2 - elektriki tesisatınıza mı ?
bulmak .
 
KAKŞ ve Topraklama denetimlerinizi yaptırıp sağlamlıklarını test ettirin. Eğer, Ani Su Isıtıcısı'na bağlı bağımsız bir Sigorta yoksa, uygun bir bölgeye Ani Su Isıtıcısı Sigortası bağlatın. Hatta, Isıtıcı kablo kesiti yetersiz ise yükselttirin.

Bunların dışında, bahsettiğiniz sorun önce Bilgisayar Güç Kaynağı ve Monitör kaynaklı olabileceği gibi; Notr, Topraklama ve Faz kaynaklı da olabilir. Bilgisayar ve Monitör kaynaklı olması, cihazların üretim kalitesiyle ilgilidir fakat arızalı oldukları anlamına gelmez. Aynı biçimde, Notr, Topraklama ve Faz kaynaklı olması, Şebeke ve Tesisat bileşenleriyle ilgilidir fakat bu da net bir arızaya işaret edemez.

Bunlar, elektronik cihazların üzerinde oluşan anlık elektriksel parazitlerdir. Bir çok sebepten olabilirler.

Notr, Topraklama ve Faz denetimleri yapılıp, ideal değerlerde olduklarının test edilmesi gerekir.

Sorun halen devam ediyorsa yapılabilecek işlemler:

-Yeni bir Topraklama tesis edilip denemelerin yapılması,
-Binanın Güç Dağılımı'nın denetlenmesi, ideal seviyeye getirilmesi,
-Tesisat veya Şebeke kaynaklı Harmonik veya Manyetik bozucu etkilerin denetlenmesi,
-Regülatörle denemelerin yapılması,
-Filtre'lerin denenmesi,
-Cihazların Güç Kablolarının denetlenmesi,
-Görüntü aktarma kablolarının denetlenmesi,
-Farklı Ekran Kartları'nın denenmesi,
-Farklı Power Supply'lerin denenmesi,
-Kaliteli başka cihazların aynı Tesisatta denenmesi vb. denetlemeler yapılabilir.
Böyle sorunlarda denetlemeler, en masrafsız olandan en masraflı olana doğru yapılmalıdır.

Sonuç olarak, genellikle bu türden sorunlar birden fazla etkenden kaynaklanabilir, pahalı ölçümlerin ve denemelerin yapılmasını gerektirebilir. Yani, bir takım denemeler ve gözlem yapılmadan kesin bir sebep göstermek çoğu kez isabetli olmaz.

Motorlu ve Trafolu Alıcıların olduğu tesisatlarda, birçok marka Bilgisayar ve Monitör gibi cihazlarda Faz Hatları'nın değiştirilmesine rağmen bu tip sorunlar çok sık yaşanmaktadır.

"Bu, bizim için tehlikeli bir şey midir?" diye soracak olursanız, değildir.
 
Hocam bu tip bir problem mevcut ise ve monitörde her hangi bir problem olmadığından eminseniz. Tesisatla alakalı problem vardır.
1-)ya bir gerilim düşümü oluyordur. Anî şu ısıtıcısı vb çalıştığında tesisat eski ve kablo kesiti ince ise gerilim düşümü söz konusu olabilir.
2-) tesisatınızda bir yerde temassizlik veya gevşeklik olabilir.
 
herkese cevapları için teşekkür ederim sorun bilgisayarla alakalı değil değil 3 farklı pc kullandım aynı sorunu yaşadım söylediğiniz kontrolleri yaptıracağım en kısa zamanda allah nasip ederde iyi bir elektrikçi bulursam
 
herkese cevapları için teşekkür ederim sorun bilgisayarla alakalı değil değil 3 farklı pc kullandım aynı sorunu yaşadım söylediğiniz kontrolleri yaptıracağım en kısa zamanda allah nasip ederde iyi bir elektrikçi bulursam
Bundan emin olmak çok zor. Tesisatta veya diğer denenmiş olan cihazlarda bir sorun yokmuş gibi görünüyor olsa bile, siz bu sorunu yaşamaya devam edebilirsiniz. Bu, o cihazlarda sorun olmadığı anlamına gelmez, ek tedbirler almak gerekebilir. Bu genellikle, Şebeke ve Tesisat şartlarının cihaz teknolojileriyle uyumsuzluğu ile ilgili bir sorundur. Zayıf cihaz teknolojisi, esnek Şebeke şartlarına karşı gerekli donanımı barındırmıyorsa bu tip sorunlar sıklıkla yaşanır.

Benzetme yapacak olursak; Bazı insanlar bazı bakteri veya mikroplara karşı yüksek bağışıklık gösterip etkilenmezken, bazı insanlar aynı bakteri veya mikroplardan etkilenebilmektedir. Örneğin alerjik vakalar gibi. Nasıl ki insanların alerjik sorunlar karşısında bağışıklıklarını güçlendirmek için sonradan tedavi uygulamak gerekiyorsa, cihazlarda da buna benzer müdahaleler yapmak gerekebiliyor.

İnsan veya cihaz, fabrikadan zayıf teknolojiyle çıktığında böyle sorunlar yaşanabiliyor. O yüzden teknolojinin başından sağlam tasarlanmış olması gerekiyor. Ama bu, cihazın çalışmasına veya insanın yaşamasına engel olmuyor, yalnızca ek sorunlarla uğraşıyorsunuz.
 
sadece bilğisayarı kullanın , çamaşır mak . takılı olamasın .
ikili prizi değiştin ne olacak ?
voltaj ölçümü yaptınız mı ?
bu arıza böyle zor bulunur ip uçları net cevaplar ve testler .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst