Galaxy S III'ün neden patladığı anlaşıldı; "Kullanıcı Hatası"

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
meltedsgsiiiresult_dh_fx57.jpg


Geçtiğimiz ay İrlandalı bir Galaxy S III kullanıcısı, telefonunun patladığını iddia etmiş ve hasarlı cihaza ait görüntüleri ülkesindeki bir forumda paylaşmıştı. Bu durum üzerine harekete geçen Samsung, konu hakkında hem kendisi hem de yangın ve patlamalar üzerine uzmanlaşmış bağımsız araştırma kuruluş Fire Investigations UK ile işbirliğine giderek inceleme başlatmıştı.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre patlayan Galaxy S III, tamamiyle kullanıcı kaynaklı bir ihmalin sonucu. Fire Investigations UK tarafından hazırlanan rapora göre, Galaxy S III'ün patlamasına neden olayın kaynağı kullanılan harici enerji kaynağı. Fire Investigations UK, olayın cihaz kaynaklı olmadığını, böyle bir durumun ancak telefonun evlerde kullanılan mikrodalgaya atılması halinde yaşanabileceğini belirttirken, son noktayı ise iddiayı ortaya atan İrlandalı kullanıcı koydu.

Samsung ve Fire Investigations UK'ın açıklamalarına paralel olarak dillo2k10 rumuzlu kullanıcı aynı forum konusuna bir mesaj atıp, yaşanan olayın aptalca bir hatadan kaynaklandığını, "bir başkasının" suya düşen telefonu kurtarmak istemesinin bir sonucu olarak böyle bir olayın yaşandığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamalar;

http://global.samsungtomorrow.com/?p=16161
http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?p=79594704


Alıntıdır.Kaynak:

Galaxy S III'ün neden patladığı anlaşıldı; "Kullanıcı Hatası"
 
suya düşen telefonu nasıl kurtarmak istemişler acaba :) garip bir olay
 
Hani garip şeyler bizden çıkar derler ama görüldüğü kadarı ile suya düşen cihazı, mikro dalgada kurutmaya kalkmışlar...:)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst