Güya Tizli Hoparlör...

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Hoparlörümü alırken tize giden kablo var mı yoksa sadece göstermelik mi diye bakarak aldığım halde tizi hoparlörden ayırınca tizin bir işe yaramadığını anladım...
20180527_005532.jpg
20180527_005541.jpg
 
Merhaba. Tiz hoparlörünün iç yapısının sağlamlığından tam emin olabilmek için avometrenin omaj ölçüm kısmında, elektrolitik kondansatörden önce (Onunla birlikte ölçülürse eğer mevcut omajı (Empedansı) okuyamazsınız çok büyük olasılıkla) omajını ölçebildiniz mi? Belirli bir hop. omajı 4-8 ohm olarak okunuyorsa eğer içten bobini veya iç bağlantı yapısı tam sağlam demektir. Cross-over amaçlı (Yüksek geçiren filtreleme amaçlıdır) seri konulan elektrolitik kondansatörün iç yapısında (elektrolitinde) bir sıkıntı neeniyle de bir ses alamamış olabilirsiniz. Yoksa sistem seri elektrolitik kondansatörlü 2. bir tiz sesleri ayırma yoluyla (Basit yollu crossover) tiz sesleri ayrı bir hattan verebilmek üzere tasarlamıştır, sadece bir göstermelik değildir, sizin de ayrıca belirttiğiniz gibi. Kolay gelsin.
 
Ama tizin içinde hiçbir şey yok. 4 tizin 4ünde de ohm ölçemedim. Hoparlörden ayırıp ses verdiğimde de ses alamadım...
 
bobinlerini koymayı unutmuşlar hatalı üretim.
 
Tiz hoparlörü ana mıknatıstan ayırırsanız ses alamazsınız :D
Bu tiz hoparlör ana mıknatısın manyetik alanı ile çalışmaktadır. Yani mıknatıssız çalışmaz.
 
Ama tizin içinde hiçbir şey yok. 4 tizin 4ünde de ohm ölçemedim. Hoparlörden ayırıp ses verdiğimde de ses alamadım...
Hocam tizde bobin yok ki. Tizi çıkarırken Hoparlörün içinde kalmasın bobin. Göstermelik olsa mıknatıs kondansotor falan koymazlar herelde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst