Güvenlik kamerlarında neden İP kamera?

syonetmen

Üye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Artık herkezinde bildiği gibi devir internet devri. Interneti oluşturan, internet yapan maddeler ise IP ve buna dayalı kullanılan teknolojiler. VOIP, IP Kamera, IP TV gibi teknolojiler ileride görüntü ve sesin internet üzerinden çok daha rahatlıkla transfer edilebileceğini şimdiden bizlere göstermektedir.


Bunun en önemli sebebi ise eskiden daha fazla para ödediğimiz ADSL, SHDLS, Metro Ethernet gibi yüksek hızlı genişband bağlantı teknolojilerinin hızla yaygınlaşması sayesinde ucuzlaması ve aynı süreçte de buna orantılı olarak hızlarının artmasıdır.


Bu doğrultuda CCTV üreticileri, satıcı ve dağıtıcılarının da bu gelişmelere ayak uydurması bir seçim olmaktan kalkarak artık bir zorunluluk artık gelmiştir. İşte IP Kameralar ile ilgili bazı pazar araştırma sonuçları; - IMS forecasts'e göre IP Kameralar yıllık $1 milyar pazar payına 2009 yılı sonuna kadar erişebilecektir. - IDC forecasts'e göre ise Dünya da 2012 sonuna kadar analog kameraların %50 den fazlası yerini IP Kameralara bırakacaktır. Toplamda CCTV pazarının 2013 yılı sonunda 5.3 milyar dolar olması bekleniyor.


kaynak: İp Kamera - Network Kamera
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst