güvenlik kamerası ve yangın sistemi

akarsu

Üye
Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
135
Puanları
1
Yaş
31
MERHABA
Arkadaşlar yeni bir inşaatın elektrik tesisatını yapıyorum. Ama kamera sistemi ve yangın sistemi de istiyor. kamera sisteminin tesisatını hiç yapmadım. Onun için kamera tesisatında çekilmesi gereken kablolar ve gereklı tesisat bilgisine ıhtıyacım var. Elinde proje falan olan varsa yardım edebılırmı. birde yangın sistemi içinn güvenilir bir marka soyleyebılırmısınız. Teşekkürler şimdiden.
 
En basit anlayacagın şekilde Kameralar Bina içinde İsteniyorsa ;

Kayıt cihazının koyulacagı yerden Her bir kameraya 4+1 CCTV kablo Goruntulerde parazıt olmamasını ıstıyorsan şasesi bakır olanı tercih et

Kameralar bınanın dışında Yani Bahçede direklere konulacaksa;
Kayıt cihazından Her bir kameraya RG6-U6 bununda sasesi bakır olanını tercıh et
Ve her kameranın yanına Adaptör koyulmasını onerırım bunun ıcınde Her kameranın yanına 3*1,5 ttr kablo Ve adaptöre Toprak hattını ver Nötrden Atlama yapma

Yangın alarm sistemınde ise Öncelık bana Göre Maviguard 'ındır
 
Ustam kameraların hepsi bınada olacak binanınn dısına yıne binaya monta olmak sartıylaa 8 kamera koyulacak binanın ıcınde artık duruma gore degısırr bu sekilde her bır kamerayaa 4+1 CCTV ceksem yeyermı. artı olarak trafo veya trofadan cıkıs yapıp cekmem gerekırmı. en uzak kamera 50 60 metre olabılır.
 
Bina içi ve bina dışı dahil RGU 6 ve 3*1.50 mm kablo kullanırsanız daha iyi verim alabilirsiniz.Sorunsuz bir iş olur.Resmi işlerde hepsinde ve yap sat bina işlerinde böle kullanılmaktadır.Trafoyu güç hesabı yaparak kaç Amperlik alacağınıza karar verebilirsiniz.Yangın Alarm Sisteminde Mavigard ve Simens marka kullanabilirsiniz.Tavsiyem Marka olarak Mavigard yangın alarm sistemidir.
 
Eger Ip Kamera veya PTZ kullanmayacaksaniz Her kameraya birer RG59+2 kablosu cekmen senin icin daha kolay olur, 8 Adet Kamera icin 1 adet 12v 5amp adaptor kullanman yeterli olur olmaz ise 1 tane daha adaptor eklersin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst